Tento víkend sa s podujatiami v bratislavskom regióne roztrhlo vrece. Od dnes sa v Bratislave predstaví Cirque du Soleil, festival SlavCon fanúšikov privíta v DK Dúbravka. V sobotu bude v Stupave deň venovaný tancu, na hrade Červený Kameň sa budú predávať starožitnosti, dedinka Abeland s deťmi upečie domáci chlieb, Modra predstaví divadelnú hru Melody perklet, športovcom bude venovaný Škoda Svätojurský MTB Maratón 2017, za vínom sa pôjde do Šenkvíc a v Pezinku sa vrátime k tradíciám v rámci podujatia Festival slovanských tradícií. Areál Divokej vody v Čunove otvorí letnú sezónu tým pravým Akčným víkendom. V nedeľu sa v Parku Andreja Hlinku vrátime do minulosti, oslavovať sa tam bude v retro štýle prvý Ružinovský retro majáles.

 

 „Čím viac je v regióne podujatí, ktoré ľudí lákajú do ulíc miest, či už za kultúrou, športom, zábavou, tým lepšie. KOCR Bratislava Region Tourism tento víkend podporila až 3 podujatia. Za vínom do Šenkvíc, Škoda Svätojurský MTB Maratón a otvorenie prevádzky turistického vláčika „Záhoráčik“,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Gymnastické majstrovstvo, nádherné kostýmy, pútavý príbeh a jedinečná živá hudba! Cirque du Soleil prinesie do Bratislavy nový príbeh – Varekai od dnes do nedele 30.apríla.

Slávnostné otvorenie prevádzky pri príchode prvého vlaku „Záhoráčik“ do železničnej stanice Plavecké Podhradie sa uskutoční v sobotu 29.4. o 9:30 na železničnej stanici Plavecké Podhradie. Turistický vlak Záhoráčik bude premávať na trati Záhorská Ves – Zohor – Plavecké Podhradie. Do vlaku môžete nastúpiť v Bratislave na hlavnej stanici 8:15, Záhorskej Vsi o 8:21 hodine alebo v Zohore 8:50.

Pod hviezdnou oblohou, to je téma ďalšieho festivalu SlavCon, ktorý nájdete 28.- 30. apríla v DK Dúbravka. Aké skvelé nové nápady a zábavu v ňom objavíte, zistíte už dnes.

Pozývame všetkých priaznivcov tanca do Kaštieľskeho parku v Stupave, kde sa 29. 4. od 14.00 do 20.00 bude konať Medzinárodný deň tanca. Príďte si spoločne zatancovať, choreografiu Vás naučí La Portella. V programe vystúpia La Portella, Devils, Stupavjánek, Arabesky. Súčasťou popoludnia budú tiež nafukovacie atrakcie, tvorivé dielne, člnkovanie na jazierku, maľovanie na tvár a mnoho ďalšieho.

V sobotu od 7:30 do 16:00 hrad Červený Kameň privíta prvú tohtoročnú burzu starožitností. Bude si z čoho vyberať.

V ten istý deň vás Gazdovská dedinka remesiel Abeland pozýva na chlebové hody. Zomelieme na mlyne s mlynským kameňom čerstvú múku a z namnoženého kvásku zarobíme ražné chleby. Deti môžu strielať lukom, budeme ich vodiť na koni a môžu vyrábať drevené šindle. Začneme o 10 a skončíme o 17 hodine.  Tešíme sa na Vás.

Pozývame vás do Kultúrneho domu do Modry na veselohru s piesňami najznámejších svetových skladateľov jazzovej a tanečnej hudby. Presne taký má byť Melody perkelt! Jemne pikantný a lahodný ako dobré jedlo, ktoré vám vyčarí úsmev na tvári. V sobotu 29. apríla Vás pozývame na večer, ktorý má neopakovateľnú atmosféru a vždy nové herecké kreácie.

V sobotu ste všetci zvaní na 11.ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Malých Karpát neďaleko Bratislavy- Škoda Svätojurský MTB Maratón 2017. Vychutnajte si preteky určené pre všetkých alebo príďte zažiť jedinečnú atmosféru týchto podujatí. Pre všetkých sú pripravené súťaže a veľa ďalších atrakcií.

Túto sobotu obec Šenkvice otvorí v rámci podujatia Za vínom do Šenkvíc vínne pivnice, ktoré nie sú dostupné počas celého roka. Kým v minulosti zvyčajne putovalo víno z miestnych pivníc a prevádzok von „do sveta“ za zákazníkmi, Šenkvice lákajú milovníkov vína do obce.

Festival slovanských tradícií je podujatie pre rodiny s deťmi, zamerané na kultúru, umenie, folklór a tradície. Mladí ľudia, dobrovoľníci a priaznivci budú mať príležitosť participovať na podujatí a tým realizovať svoje schopnosti a zručnosti. 4 ročník podujatia budú v sobotu v Pezinku sprevádzať prednášky na tému histórie nášho kraja, remesiel a tradícií, tvorivé dielne a workshopy pre deti aj dospelých, práca s prírodným materiálom. Nebude chýbať detský kútik, či koncerty hudobnej ľudovej tvorby, piesní a tancov.

Príďte počas posledného aprílového víkendu od soboty do pondelka do Areálu divokej vody v Čunove a využite výrazné zľavy na vaše obľúbené aktivity: rafting, vodné skútre, štvorkolky a paintball. Strávte s nami ten pravý Akčný víkend pri dobrom jedle, dobrej hudbe a športových aktivitách.

Céčka, trabanty a iné retro vychytávky nájdete v nedeľu 30.apríla v Parku Andreja Hlinku na prvom Ružinovskom retro majálese, ktorý sa bude niesť v štýle 70. a 80. rokov. Návštevníkov prenesie do obdobia vinylov, beatových hitov, balónov, trabantov, legendárnych céčiek a cukrovej vaty. Čaká na vás bohatý program.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk.