Druhá májová nedeľa patrí sviatku Deň matiek. Vzdať úctu všetkým mamičkám  možno rôznym spôsobom, napríklad darovaním kytice, darčeka, návštevou či spomienkou, alebo môžete tento sviatok osláviť spolu s nami na najväčšej oslave Dňa matiek – na podujatí Míľa pre mamu. To sa každoročne koná v jeden deň na rôznych miestach, tisíce ľudí sa spájajú bez ohľadu na vek, rasu, vierovyznanie, či počasie jednou myšlienkou, a to prejaviť úctu a vďaku mamám – za ich obetavosť, za ich prebdené noci nad našimi chorobami, za ich snahu dať nám to najlepšie čo môžu dať, za ich pochopenie a bezhraničnú lásku. Míľa pre mamu sa bude konať v sobotu 13. mája a v Senici to bude už po 9. krát, čo si takýmto spôsobom uctíme naše mamy.

 

Tento rok si organizátori, ktorými sú Mesto Senica a Materské centrum Stonožkine slniečka z Centra voľného času Stonožka Senica, pripravili opäť bohatý program. Registrácia účastníkov, kultúrny program a sprievodné akcie budú situované na senickom kúpalisku. Registrovanie začne o 14.00 hod a prihlásiť sa možno do 16,45 hod. Každá zúčastnená rodina dostane na pamiatku účastnícky list. O 16.00 hod bude odštartovaný pochod za naše mamy. Vyjadriť vďaku prejdením symbolickej 1 míle môžu účastníci tradične peši, s kočíkmi, na kolobežkách, bicykloch , či in-linoch, keďže táto pekná rodinná prechádzka vedie po senickej cyklotrase. Po ceste sa treba pristaviť pri dvoch zastávkach, kde dostanete pečiatku na účastnícky list. Kto sa vráti do cieľa s opečiatkovaným účastníckym listom z oboch zastávok, na toho čaká darček pre mamičku i dieťa.

Moderátorskej taktovky tohtoročného podujatia sa opäť ujme herečka Zuzana Vačková. Okrem úžasných vystúpení detí z CVČ Stonožka sa tento rok môžete tešiť na zábavnú show klaunov PIKa  a NIKa,  ich veľkých bratov na obrích trojkolkách, ktorí odštartujú sprievod na cyklotrasu a zabaví vás aj hudobná skupina ONCE.  Ani tento rok nebudú chýbať balóniky, skákacie hrady, maľovanie na tvár, či ihrisko pre batoliatka so šašom a šašuľou, ako aj tvorivé dielničky na výrobu darčeka. Pripravená je bohatá tombola s naozaj zaujímavými cenami, pričom hlavnou cenou je auto na víkend s plnou nádržou od HÍLEK a spol.,vyhrať ale môžete aj  žlté šatôčky, bodkovaný kufrík a plyšového medvedíka, ako má dievčatko z reklamy od Raiffeissen bank.

 

Zdroj: www.senica.sk