V piatok 16. júna 2017 sa v amfiteátri Trnovce oficiálne začne 58. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA 2017. Príprava tohto sviatku folklóru je v plnom prúde a konečná úprava festivalového programu sa blíži do finále. Na čo sa teda v rámci jedného z troch najväčších a najvýznamnejších folklórnych festivalov na Slovensku môžeme tešiť? No v prvom rade na skvelú atmosféru a poriadnu dávku tradičnej ľudovej kultúry, hudby, tanca, spevu, ale i zábavy, hier a dobrého jedla. To všetko totiž k myjavskému festivalu neodškriepiteľne patrí. Organizátori podujatia – mesto Myjava a Centrum tradičnej kultúry Myjava – očakávajú v júni na kopaniciach účasť viac ako 1500 účinkujúcich z celého sveta.

 

Bude pripravených viac ako 40 scénických a nescénických programov pre všetky vekové kategórie, v ktorých sa predstavia tie najlepšie folklórne súbory, skupiny či sólisti zo Slovenska a zahraničia. Hlavným dejiskom festivalu bude – ako inak – amfiteáter v areáli Trnovce, v ktorom zaznie známa zvučka oznamujúca oficiálny začiatok Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA 2017 v piatok 16. 7. 2017 o 20.00 h. Otvorenie bude, ako zvyčajne, spojené s odovzdávaním Ceny festivalu a sprevádzať ho bude téma zaradenia paličkovanej čipky Myjavskej pahorkatiny do Zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenskej republiky, ktoré sa uskutočnilo v tomto roku. Po ňom bude nasledovať obľúbený program domácich kolektívov nazvaný Malá kopa píta vác, ktorý sa ponesie v duchu 45. výročia Detského folklórneho súboru Kopaničiarik z Myjavy. O 22.00 h sa zasa začne na veľkom javisku vystúpenie hostí zo zahraničia, ktorí rovnako ako v predošlých ročníkoch, držia organizátorov v šachu takmer do poslednej chvíle a všetci s napätím očakávajú, či ich príchod na kopanice dopadne tak, ako sa čakalo. Ale môžeme prezradiť, že v hre sú účinkujúci z Českej republiky, Fínska, Poľska, Rumunska a exotických krajín Togo a Ghana. Veríme, že sa všetko podarí dotiahnuť do úspešného konca a zahraničné programy budú divákov baviť minimálne tak, ako v minulom roku tie v podaní Egypťanov, Peruáncov, Namíbijčanov a ďalších.

Dopoludnie v sobotu 17. júna 2017 bude patriť tradičnému Jarmeku pot mijafskú vežu, počas ktorého sa centrum mesta zaplní stovkami stánkov ponúkajúcimi a prezentujúcimi predovšetkým ľudovoumeleckú výrobu a remeslá našich predkov. Od 10.30 h bude mestom prechádzať sprievod účinkujúcich na tohoročnom festivale, ktorí na pódiu na námestí predvedú návštevníkom kúsok svojho umenia a zároveň tak všetkých pozvú na popoludňajšie programy do areálu Trnovce. Za zmienku istotne stojí hudobno-spevácky program s názvom Pieseň v duši – duša v piesni venovaný osobnosti Karola Plicku. Ten sa začne o 11.00 h v evanjelickom chráme Božom v Myjave. Úplnou novinkou bude v sobotu dopoludnia kasting súťaže Miss folklór, ktorý sa bude konať v budove VIP – PRESS v Trnovcoch. Amfiteáter otvorí svoje brány pre divákov v prvý víkendový deň o 15.30 h a úvodným veľkým programom v ňom bude Súťaž o Cenu Samka Dudíka. Tej sa tento rok zúčastnia dospelé ľudové hudby. Napríklad z Bratislavy, Piešťan, Piechova, Zlatých Moraviec, Dubnice a ďalších obcí. Muzikantov potom nahradia kolektívy z Trnavskej oblasti, ktoré vystúpia v rámci tematického pásma Dole, dole mój víneček zelení. Večer bude v amfiteátri patriť hosťom zo zahraničia v rámci programu Dedičstvo národov a o 20.45 h sa môžu milovníci folklóru tešiť na prezentáciu tradičnej kultúry Slovenska prostredníctvom tanečníkov – sólistov a víťazov celoštátnych súťaží na pozadí historického verbovania. Tento program dostal názov Pred muziku verbunk chasa stojí. No a sobotný večer bude na hlavnej scéne zakončený pásmom ZauMYJAVOSTI venovaným 170. výročiu narodenia huncútskeho garbiara Martina Lacka z Brezovej pod Bradlom, ktorý bol skutočným predobrazom sváka Ragana. Ten bude v réžii súborov z Trenčianskeho kraja – z Brezovej pod Bradlom, Trenčína, Dubnice nad Váhom…

Nedeľa je v rámci myjavského festivalu zvyčajne taká rodinnejšia a zameraná najmä na deti. Preto aj trnovský amfiteáter bude 18. júna 2017 patriť najskôr detským folklórnym súborom. Tie na Myjavu pricestujú napríklad z Nitry, Jelenca či Veľkého Zálužia a svoje umenie predstavia divákom o 14.15 h v programe Šarády. Galaprogram 58. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA 2017 sa začne o 15.45 h a vystúpi v ňom pestrá paleta spevákov, tanečníkov či hudobníkov – sólistov i skupín z celého festivalu.

Myjavský júnový sviatok folklóru je podujatím ceneným odbornou i laickou verejnosťou aj kvôli zaujímavej ponuke nescénických programov na iných festivalových scénach, ktoré si za roky svojej existencie získali veľkú obľubu. Mnoho z nich sa odohráva v mestečku MY-A-VY na lúke za amfiteátrom, ktoré svojou atmosférou a štylizovanými kopaničiarskymi domčekami láka do svojich „uličiek“ počas troch dní tisíce ľudí. Ani tento rok to nebude inak. Opäť bude pripravená Kuchyňa starých materí – ochutnávka regionálnych špecialít z rôznych kútov Slovenska i od zahraničných Slovákov. Na rozdiel od predošlého roka, tento raz nebude absentovať ani myjavské Divadlo Korbáč, ktoré v piatok podvečer a v nedeľu popoludní zvestuje návštevníkom festivalu veľkú novinu. A to takú, že „Ščefán vljezel do chomúta“ a v mestečku sa rozozvučali Svadebné zvony. Z ďalšej ponuky treba určite spomenúť Koštovku páleného, tanečné školy, ktoré budú tento raz zamerané na tance z myjavského regiónu, z Priepasného a tiež z Horných Orešian, súťaže, ľudové rozprávania i nočné tanečné zábavy.

Pre najmenších návštevníkov budú pripravené rozprávkové predstavenia, tvorivé dielne na dvore skutočnej perníkovej chalúpky, školičky spevu a tanca a tento rok aj novinka – rozšírený zábavný areál v priestore pred reštauráciou Trnovce nazvaný Hriščo s dobovými hrami, jarmočnými atrakciami a marionetovým divadlom. Atmosféru festivalu bude vhodne dotvárať Gazdovský dvor so živými zvieratami. Ten nájdeme podobne ako v predošlých rokoch pri kruhovej budove medzi amfiteátrom a mestečkom MY-A-VY. Tento raz však bude zvierat o niečo viac, pretože k nám v nedeľu zavíta aj farma z Moravy s minizvieratkami, ktoré budú robiť radosť našim najmenším.

Budeme radi, ak si cestu na Medzinárodný folklórny festival MYJAVA 2017 pripravovaný s podporou Fondu na podporu umenia a Trenčianskeho samosprávneho kraja v termíne od 16. do 18. júna 2017 nájdete. Vstupné sa na túto významnú akciu nezmenilo a vstupenky budú pre návštevníkov k dispozícii v týchto hodnotách:

  • piatok 16. 6. 2017 – 8,- €/základná, 3,- €/zľavnená
  • sobota 17. 6. 2017 – 10,- €/základná, 5,- €/zľavnená
  • nedeľa 18. 6. 2017 – 7,- €/základná, 3,- €/zľavnená

Nárok na zľavnené vstupné majú deti a mládež do 15 rokov, študenti po predložení dokladu o štúdiu, držitelia preukazov ZŤP, dôchodcovia od 60 rokov, členovia Folklórnej únie a členských folklórnych organizácii. Návštevníci do 6 a nad 70 rokov majú vstup voľný. Opäť pripravujeme predpredaj lístkov cez vstupenkové portály a k dispozícii budú pre obyvateľov myjavského regiónu aj permanentky. Podrobnejšie informácie o nich vám prinesieme neskôr. Novinky o festivale a organizačné pokyny budeme postupne zverejňovať na našom webe v sekciách http://myjava.sk/obcan/kultura-a-folklor/medzinarodny-folklorny-festivalhttp://myjava.sk/navstevnik/medzinarodny-folklorny-festival. Ak ste na facebooku, tu nájdete informácie na stránke https://www.facebook.com/mffmyjava/ alebo v evente https://www.facebook.com/events/1716588448652668/?fref=ts. Tešíme sa na vás, priatelia!

 

Program Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA 2017 – 58. ročník


 

AMFITEÁTER TRNOVCE

 

Piatok 16. 6. 2017

 

  • Slávnostné otvorenie MFF spojené s odovzdávaním Ceny festivalu
    20.00 – 20.40 h
    Autorky: V. Feriancová, E. Čmelová.
    Účinkuje: ĽH Petra Obucha z Piešťan
  • Malá kopa píta vác
    20.50 – 22.10 h
    Program domácich folklórnych kolektívov pripomínajúci 45. výročie založenia DFS Kopaničiarik.
    Autor: L. Šútorová-Konečná
    Účinkujú: DFS Kopaničiarik, FS Kopaničiar, FS Kopa z Myjavy, FSk Kýčer z Turej Lúky a sólisti
  • Vitajte, priatelia, na Myjave*
    22.20 – 23.20 h
    Uvítací program zahraničných folklórnych súborov.
    Autori: Ľ. Voľanská, S. Marišler
    Účinkujú: folklórne súbory z Českej republiky, Fínska, Poľska, Rumunska a Toga

 

Sobota 17. 6. 2017

 

  • Sobotné otvorenie amfiteátra
    15.30 – 15.40 h
    Hrá: Krajnanská muzika
  • Súťaž o Cenu Samka Dudíka
    15.40 – 17.10 h
    Súťaž ľudových hudieb o cenu slávneho myjavského primáša.
    Autori: T. Šišková, A. Richterová, L. Ditmarová
    Účinkujú ĽH Andrea Záhorca z Bratislavy, Petra Obucha z Piešťan, Bosoráci z Piechova, Inovec zo Zlatých Moraviec, Mladosť z Dubnice nad Váhom, POĽUN zo Starej Turej, Vršek Dolina Čember Proudžekt z Brezovej pod Bradlom, Citarová skupina Dió héj zo Sladkovičova a Máj z Piešťan
  • Dole, dole mój víneček zelení
    16.40 – 18.00 h
    Regionálny program kolektívov trnavskej oblasti.
    Autori: A. Lincke, P. Obuch
    Účinkujú: FS Trnafčan z Trnavy, FidliCanti z Horných Orešian, DH Verešváran z Červeníka, FSk Podhoranka z Kočína-Lančára, FSk Cífer z Cifera a Ozefa Omáčkech z Krakovian
  • Dedičstvo národov*
    19.10 – 20.30 h 
    Program zahraničných folklórnych súborov.
    Autori: K. Babčáková, Ľ. Voľanská.
    Účinkujú: folklórne súbory z Českej republiky, Fínska, Poľska, Rumunska a Toga
  • Pred muziku chasa stojí
    20.45 – 22.00 h
    Prezentácia tanečnej, spevnej a hudobnej kultúry Slovenska prostredníctvom tanečníkov – sólistov a kolektívov, víťazov a účastníkov celoštátnych súťaží v rokoch 2014 – 2017 a súťažnej show RTVS Zem spieva.
    Autori: A. Krausová, S. Ondejka
    Účinkujú: ĽH Michala Nogu z Bratislavy, DFS Šafolka zo Smižian, FSk Škvarkare z Košickej Novej Vsi a tanečníci sólisti Š. Štec – D. Štecová, L. Konečník – V. Zgurišová, O. Galbička – K. Sládečková, O. Pagáč – K. Pagáčová, A. Lincke – M. Kupcová, P. Hrabovský – M. Hrabovská, J. Mucha – J. Babrnáková, J. Viselka – D. Viselková, E. Brusznyai – K. Palcsová, M. Antal – S. Janštová, M. Sabol – J. Leškaničová, R. Sabol – L. Gallová, V. Kendra J. Záborský, M. Kupča, N. Molnár, D. Varga a M. Szabo
  • ZauMYJAVOSTI
    22.10 – 23.30 h
    Program folklórnych súborov Trenčianskeho kraja venovaný 170. výročiu narodenia Martina Lacka, ktorý bol skutočným svákom Raganom z Brezovej.
    Autor: F. Morong
    Účinkujú: Brezová z Brezovej pod Bradlom, Nadšenci z Trenčína, Vršatec z Dubnice nad Váhom, ĽH P. Obucha

 

Nedeľa 18. 6. 2017

 

  • Šarády
    14.15 – 15.35 h 
    Program detských folklórnych súborov.
    Autorka: J. Zákopčanová
    Účinkujú: detské folklórne súbory Borinka z Nitry, Jelenček z Jelenca a Drienočka z Veľkého Zálužia
  • Pytlikári
    15.45 – 17.15 h
    Záverečný galaprogram a slávnostné ukončenie festivalu.
    Autori: S. Ondejka, M. Szabol, V. Kendra
    Účinkujú: zahraničné súbory, detské folklórne súbory, folklórne súbory, folklórne skupiny, ľudové hudby a sólisti z jednotlivých programov festivalu

 

 

MESTEČKO MY-A-VY

 

Piatok 16. 6. 2017

 

  • Kuchyňa starých materí
    18.30 h
    Ochutnávka tradičných jedál.
    Autorka: V. Feriancová.
  • Mestečko MY-A-VY
    18.45 h
    Autorky: V. Feriancová, E. Čmelová
    Účinkujú: obyvatelia Mestečka
  • Svadebné zvony, alebo jak Ščefán vljezel do chomúta
    19.00 h
    Zabáva vás Divadlo Korbáč z Myjavy.
    Autor: R. Verner
  • Tanečná škola – Tance z myjavského regiónu 
    19.45 h
    Vyučujú: Barbora Morongová a Ladislav Konečník
    Hrá: Krajnanská muzika z Krajného

  • Koštovka páleného
    21.00 h
    Súťaž v degustácii domáceho páleného.
    Realizácia: Združenie priateľov a občanov Matejovca
    Hrá: Krajnanská muzika z Krajného
  • Ľudové zábavy
    23.00 – 03.00 h 
    Pripravil: P. Obuch
    Hrá ĽH Michala Nogu z Bratislavy

 

Sobota 17. 6. 2017

 

  • Kuchyňa starých materí
    13.00 h
    Ochutnávka tradičných jedál.
    Autorka: V. Feriancová
  • Mestečko MY-A-VY
    13.15 h
    Autorky: V. Feriancová, E. Čmelová
    Účinkujúci: obyvatelia Mestečka
  • Divadielko MY-A-VY – Kto nepracuje, nech neje!
    13.30 h
    Nescénický dramaticko-tvorivý program pre deti s bohatou fantáziou.
    Autorka: A. Dršková
  • Detské MY-A-VY
    15.00 h
    Tvorivé dielne pre deti pri perníkovej chalúpke.
    Autorka: J. Jelínková
    Realizácia: D. Zemanová, Ľ. Boorová
  • Kde bolo, tam bolo… – Janko Polienko
    15.00 h
    Stretnutie s ľudovou rozprávkou na dvore skutočnej perníkovej chalúpky.
    Autorka: J. Jelínková
    Účinkuje: A. Hradská
  • Folklórna škola mravov stodola – hudobná výchova
    15.15 h
    Hudobný folklór západného Slovenska vo vysielaní Slovenského rozhlasu v Bratislave.
    Autori: P. Obuch
    Účinkuje: Ondrej Demo, významný slovenský etnomuzikológ
  • Školička tanca pre deti
    15.45 h
    Výučba ľudového tanca pre deti pri perníkovej chalúpke.
    Autorka: A. Hradská
    Účinkujú: Kostolánček z Kostolného a M. Černek

 

  • Copi a copki
    16.45 h
    Česanie tradičných dievčenských účesov pri perníkovej chalúpke.
    Realizácia: J. Zemanová
  • Tanečná škola– tance z Priepasného a Horných Orešian
    17.30 h
    Vyučujú: Barbora Morongová, Ján Michálik, Lenka Konečná a Ladislav Konečník
    Hrá: ĽH Martina Janštu z Košarísk
  • Školička spevu pre deti
    17.45 h
    Výučba ľudovej piesne pri perníkovej chalúpke.
    Realizácia: A. Hradská, V. Procházková
  • Poďte, deti, medzi nás!
    18.15 h
    Riekanky, hádanky a detské hry pri perníkovej chalúpke.
    Realizácia: A. Hradská, V. Procházková

  • O mijafskí kosjérek alebo koštofka tanečných schopností
    19.00 h
    Porovnávanie tanečných schopností zúčastnených tanečníkov.
    Hrá: ĽH Martina Janštu z Košarísk
    Autori: Dragúni
  • Predveď sa!
    20.30 h
    Keď vydupané kolo patrí všetkým, ktorí vedia…
    Autori: V. Kendra a M. Sabol
  • Ľudové zábavy
    23.00 – 03.00 h
    Pripravil: P. Obuch
    Hrá ĽH Michala Pagáča z Dubnice nad Váhom

 

 

Nedeľa 18. 6. 2017

 

  • Misijné bohoslužby
    10.00 h
    Služby Božie bude viesť mládežnícky klub iSKejp412 Myjavského seniorátu a zvesťou slova Božieho poslúži policajná duchovná Júlia Štofanová zo Senice.
    Účinkujú: členovia klubu iSKejp412 a iSKejp Band
  • Kuchyňa starých materí
    10.00 h
    Ochutnávka tradičných jedál. Špecialita myjavských mäsiarov, ktorá začne o 14.30 h a ťahanie štrúdieľ o 16.00 h.
    Autori: V. Feriancová, M. Majtán, M. Očenáš
  • Mestečko MY-A-VY
    10.00 h
    Autorky: V. Feriancová, E. Čmelová
    Účinkujúci: obyvatelia Mestečka
  • Svadebné zvony, alebo jak Ščefán vljezel do chomúta
    11.30 h
    Zabáva Vás Divadlo Korbáč z Myjavy.
    Autor: R. Verner

  • Folklórna škola mravov stodola – hudobná výchova
    12.00 h
    Hudobný folklór západného Slovenska vo vysielaní Slovenského rozhlasu v Bratislave.
    Autori: P. Obuch
    Účinkuje: Ondrej Demo, významný slovenský etnomuzikológ
  • Detské MY-A-VY
    12.30 h
    Tvorivé dielne pre deti pri perníkovej chalúpke.
    Autorka: J. Jelínková
    Realizácia: D. Zemanová, Ľ. Boorová
  • Kde bolo, tam bolo… – Janko Polienko
    12.30 h
    Stretnutie s ľudovou rozprávkou na dvore skutočnej perníkovej chalúpky.
    Autorka: J. Jelínková
    Účinkuje: A. Hradská

 

  • Víprafki
    13.15 h
    Spomienkové rozprávanie. Veselé aj smutné rozprávanie zo života.
    Realizácia: V. Feriancová. L. Grznárová
    Účinkujú: A. Cáfalová, M. Cáfal z Myjavy, A. Krásna a P. Krásny z Priepasného
  • Poďte, deti, medzi nás!
    13.15 h
    Riekanky, hádanky a detské hry pri perníkovej chalúpke.
    Realizácia: A. Hradská, V. Procházková
  • Copi a copki
    14.15 h
    Česanie tradičných dievčenských účesov pri perníkovej chalúpke.
    Realizácia: J. Zemanová

  • Školička spevu pre deti
    15.15 h
    Výučba ľudovej piesne pri perníkovej chalúpke.
    Realizácia: A. Hradská, V. Procházková
  • Školička tanca pre deti
    16.00 h
    Výučba ľudového tanca pre deti pri perníkovej chalúpke.
    Autorka: A. Hradská
    Účinkujú: Kostolánček z Kostolného a M. Černek

  • De je pjesen, tam je radost
    17.00 h
    Voľné spievanie na vydupanom kole.
    Realizácia: Z. Bieliková, L. Grznárová, M. Mramúchová
    Účinkujú: FSk Lubená z Poluvsia a Horňácký mužský sbor z Velkej nad Veličkou

 

AREÁL PRED REŠTAURÁCIOU

 

Piatok 16. 6. 2017

 

  • Večerné vyhrávanie
    18.30 – 20.30 h
    23.00 – 01.00 h

    Pripravil: P. Obuch
    Hrajú muzikanti z FSk Limbora z Prečína

 

Sobota 17. 6. 2017

 

  • Hriščo
    14.00 h – 20.00 h
    Dobové hry, jarmočné atrakcie a zvieracia mini farma pre všetkých.
    Hosť: Marionetové Divadlo pod hríbikom s rozprávkami a veselými príhodami o 17.00, 18.00 a 19.00 h.
    Autorka: E. Čmelová
  • Večerné vyhrávanie
    21.30 – 01.30 h 
    Pripravil: P. Obuch
    Hrá DH Myjavci

Nedeľa 18. 6. 2017

 

  • Hriščo
    10.00 h – 12.30 h
    Dobové hry a jarmočné atrakcie pre všetkých.
    Autorka: E. Čmelová
  • Tance s priateľmi*
    13.30 h
    Tanečná škola pre začiatočníkov i pokročilých.
    Autori: Ľ. Voľanská, S. Marišler
    Účinkujú: folklórne súbory z Českej republiky, Fínska, Poľska, Rumunska a Toga

 

 

OSTATNÉ PROGRAMY, SPRIEVODNÉ PODUJATIA A VÝSTAVY

 

Piatok 16. 6. 2017

 

  • Od výstavy k výstave
    predný areál
    Blanka Landová a 40 rokov výstav na festivale.
    Výstava je prístupná počas celého festivalu.
    Autori: L. Grznárová, L. Mlčúchová
  • Veľký svet malým ľuďom*
    Kultúrny dom Samka Dudíka
    10.00 h 

    Program zahraničných folklórnych súborov pre ZŠ a SŠ.
    Autori: Ľ. Voľanská, S. Marišler.
  • Desatoro o gajdách
    SNM – Múzeum SNR v Myjave
    18.00 h – vernisáž výstavy

    Výstava približuje rôzne typy tohto ľudového nástroja a jeho súčasti zo zbierok Hudobného múzea. Výstava potrvá do 6. 9. 2017.
    Autor: P. Jantoščiak

 

Sobota 17. 6. 2017

 

  • Jarmek pot mijafskú vežu
    Námestie M. R. Štefánika v Myjave
    9.00 h

    Program spojený s predajom a predvádzaním ľudovoumeleckých výrobkov.
    Účinkujú: DH Myjavci z Myjavy, heligonkári z Myjavy a Prietrže
    Autorky: V. Feriancová, J. Jelínková
  • Miss folklór 2017
    priestor VIP v areáli Trnovce
    09.00 h – 13.00 h

    Kasting súťaže Miss Folklór 2017.
    Organizátor: B. Palovičová.
    Kontakt: palovicova@missfolklor.sk
  • Prehliadka krojov
    Námestie M. R. Štefánika v Myjave
    10.30 h

    Pozývací program slávností.
    Účinkujú: folklórne súbory a skupiny festivalu
    Autorka: E. Čmelová

  • Pieseň v duši – duša v piesni
    ECAV chrám Boží v Myjave
    11.00 h

    Hudobno-spevný program venovaný osobnosti Karola Plicku.
    Autorka: A. Lukáčová.
    Účinkujú: ĽH Petra Obucha z Piešťan, ĽH Paľáčovci a rozkazovači Ján Mazúch-Foľtáň a Ján Sláva-Vereš z Hrochote, ŽSSk Muzička z Bratislavy, sólisti Ľubomír Tatarka-Čalamacha zo Slovenskej Ľupče, Mária Brdárska-Janoška z Rejdovej a Mária Marťanová zo Skalice
  • Remeslo má zlaté dno a Škola tylovej paličkovanej čipky myjavskej pahorkatiny
    predný areál
    14.00 h

    Remeselné dielne a škola pre malých i veľkých.
    Autorka: L. Šútorová-Konečná
  • Spieva celá Myjava
    malá scéna
    14.30 h

    Festivalové spievanie všetkých spevu chtivých…
    Autorka: V. Svetkovská
  • Predveď sa!
    malá scéna
    15.45 h

    Voľné vystúpenia festivalových hudieb, spevákov, speváckych skupín a ľudových rozprávačov.
    Pripravil: P. Obuch, V. Svetkovská, V. Kendra a M. Sabol
    Zachraňuje: Krajnanská muzika z Krajného

 

Nedeľa 18. 6. 2017 

 

  • Remeslo má zlaté dno a Škola tylovej paličkovanej čipky myjavskej pahorkatiny
    predný areál
    10.00 h

    Remeselné dielne a škola pre malých i veľkých.
    Autorka: L. Šútorová-Konečná
  • Muzikantské pódium
    malá scéna
    14.00 h

    Pripravil: P. Obuch
    Zachraňuje: ĽH Pavla Michaličku z Brezovej pod Bradlom
  • Spieva celá Myjava
    malá scéna
    15.30 h

    Festivalové spievanie všetkých spevu chtivých…
    Autorka: V. Svetkovská

 

Zmena programu vyhradená!

V prípade nepriaznivého počasia sa scénické programy festivalu uskutočnia v mestskej športovej hale a Kultúrnom dome Samka Dudíka.

* Zastúpenie krajín na festivale sa môže vplyvom geopolitickej situácie a iných dôvodov meniť.