Malacky 24. mája 2017 – Vďaka prvomájovému benefičnému koncertu so spevákmi Rytmusom, Strapom či Kmeťovcami, ktorý na malackom kúpalisku organizovalo občianske združenie Úsmev pre Záhorie, sa vyzbieralo až 10-tisíc eur. Kým do kasičky priamo na kúpalisku prítomní vhodili 2009,91 eur, štedrí sponzori dorovnali túto dotáciu na rovných desaťtisíc eur. Tie budú rozdelené v pomere 40:40:20 pre neziskovú organizácu Vstúpte, detský domov Macejko a obnovu malackého kaštieľa.

 

Prvá veľká akcia občianskeho združenia Úsmev pre Záhorie prilákala predovšetkým mladých. Kým davu v bazéne zaspievali populárni speváci Strapo, Kmeťovci a hlavná hviezda podujatia – raper Rytmus, prítomných roztancovali DJ Euro a DJ Miss Rodez. Sprievodný program v podobe sumo zápasov, ukážky aikida z klubu Kurilla Sudokan a znalostí žiakov Súkromnej strednej školy ochrany osôb a majetku rovnako spríjemnil čakanie na spevákov. Strapo pobavil svojou bezprostrednou komunikáciou po záhoracky a Kmeťovci prítomných roztancovali svojimi najväčšími hitmi. Dav burácal príchodom Rytmusa, ktorý spieval až do zotmenia.

„Všetci účinkujúci benefičného koncertu vystupovali bez nároku na honorár, za čo im aj touto cestou veľmi ďakujem a vážim si každú pomoc, ktorú nám slávni či menej slávni, no dobrí ľudia poskytnú. Priamo na kúpalisku sme od prítomných návštevníkov koncertu vyzbierali 2009,91 eur, sponzori nám venovali ďalšie tisíce. Vyzbieraná suma sa tak zaokrúhlila na 10-tisíc eur, ktoré všetky odovzdáme vybraným charitatívnym projektom,“ hovorí Peter Hallon, zakladateľ občianskeho združenia Úsmev pre Záhorie. Výnimočné podujatie by sa nepodarilo bez pomoci mesta Malacky, ktoré poskytlo prenájom areálu Letného kúpaliska za symbolické jedno euro.

Vyzbierané finančné prostriedky budú rozdelené v pomere 40:40:20, pričom rovnakú sumu
4 000 eur dostanú nezisková organizácia Vstúpte, n.o. a detský domov Macejko v Malackách, dvadsať percent z vyzbieranej sumy bude venovaných na obnovu Pálffyovského kaštieľa, dominanty Malaciek.

Aj vďaka pomoci firiem a sponzorským darom sa podarilo pripraviť v Malackách podujatie, ktoré popri svojej vysokej technickej úrovni splnilo najmä šľachetný cieľ pomôcť druhým. Občianske združenie Úsmev pre Záhorie ďakuje za pomoc pri organizácii podujatia týmto partnerom: Vstúpte, n.o., Súkromná stredná škola ochrany osôb a majetku, PAPA GRILL Gastro park, Slovclean, a.s., Čausabau, Fantasia, Pub u žraloka, Falck, Kurilla Sudokan. Finančným darom pomohli spoločnosti Ideal Automotive, PROPER Service, Hotel pri Mlyne, Jaroslav Šabík, Motel M, HSF a Skládka Cerová.

OZ Úsmev pre Záhorie pozýva všetkých milovníkov Záhoria na pripravovanú akciu čistenia lesa v katastri obce Plavecký Štvrtok, ktorá sa uskutoční 27. mája dopoludnia. A na pláne je ďalšia benefícia, no mená účinkujúcich si organizátori zatiaľ nechávajú pre seba…

Pre viac informácií sledujte Facebook Úsmev pre Záhorie.