Jedinečný víkend plný dobrej hudby a zábavy na Záhorí.

V novembri sa v Skalici uskutoční ďalší ročník medzinárodného festivalu Hudba v Meste 2017. Cyklus koncertov a festivalov s týmto názvom založil v roku 2002 známy bluesový hudobník Ľuboš Beňa.

 

V spolupráci s mestom Skalica už 16 rokov pozýva na Záhorie vynikajúcich hudobníkov a kapely nielen z Európy ale aj zo zámoria. Tohtoročný festival bude dvojdňový a uskutoční sa v piatok 10. novembra a v sobotu 11. novembra v štýlových priestoroch reštaurácie Srdiečko v Skalici, so začiatkom vždy od 19:00 hodiny.

V piatok je pre návštevníkov festivalu pripravená špeciálna párty, v podobe hudobnej oslavy 50. narodenín hlavného organizátora, bluesmana Ľuboša Beňu. Jubilant si pozval ako hostí množstvo hudobníkov, s ktorými hrával v minulosti v skupine Trdelník Band a s ktorými účinkuje v súčasnosti. Medzi nimi nebudú chýbať Bonzo Radványi, Miro Buzrla, Paľo Hrnčirík, Vlado Čech, Mira Maděřič, Laja Čambala a mnoho ďalších.

 

Na festivale Hudba v Meste 2017 zahrá v Skalici Ľuboš Beňa a jeho hostia

 

Ku gratulantom sa pridá aj kapela Kiero Grande, čerstvý víťaz celoslovenskej súťažnej prehliadky bluesových kapiel Slovakian Blues Challenge 2017, ktorá svojim dynamickým bluesrockom obohatí program piatkového večera.

 

Na festivale Hudba v Meste 2017 v Skalici vystúpi francúska rock´n´rolová skupina Hot Chickens

 

A sobota ? To bude naozaj divoká jazda. O jedinečnú show sa postará jedna z najlepších rock´n´rolových kapiel Hot Chickens (Horúce kurčatá) z Francúzska, na čele so spevákom a kontrabasistom Herve Loisonom. Hot Chickens vystupujú na tých najprestížnejších európskych hudobných festivaloch a hrali dokonca aj v americkom Las Vegas.

 

Na festivale Hudba v Meste 2017 v Skalici zahrá spevák a gitarista Nick Schnebelen so svojim bandom

 

Ďalšou čerešničkou na hudobnej torte tohtoročného festivalu Hudba v Meste bude rodák z Kansas City, mladý americký bluesový gitarista a spevák Nick Schnebelen so svojim bandom. O tom, že naozaj vie hrať to pravé blues, svedčia jeho prestížne ocenenia. V roku 2014 si odniesol ocenenie Blues Music Awards v kategóriách „Najlepšia kapela roka“ a „Album roka“ a o niekoľko rokov neskôr dostal výročnú cenu The Albert King Award ako „Najlepší gitarista“ za rok 2008 a v súťaži International Blues Competition získal spolu so svojou kapelou Trampled Under Foot zasa titul „Najlepšia kapela roka“. Nenechajte si ujsť tento jedinečný víkend plný dobrej hudby a zábavy v Skalici na Záhorí.

 

Okrem hudby sa môžete pokochať krásami kráľovského mesta Skalica, ochutnať výborné skalické víno a samozrejme aj populárny Skalický trdelník.

 

Zdroj:Bluesmusic