Prvý decembrový víkend v regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou. Vyrazte do ulíc a zažite okrem Vianočných trhov na každom rohu aj Ružinovskú lýru. Tým najmenším sa predstaví Mikuláš v každom kúte bratislavského regiónu. Vyrazte do ulíc a užite si spoločnosť priateľov i neznámych na festivaloch zimy, vína a Vianoc! Obľúbená hra Objavuj poklady bratislavského regiónu je v plnom prúde a odhalených je ďalších 20 lokalít.

 

„Prvý adventný víkend bude patriť nielen Vianociam, ale najmä Mikulášskym podujatiam a jarmokom. Na svoje si teda príde každý,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Čaká nás predposledný týždeň spolu s hrou Objavuj poklady bratislavského regiónu. Ešte stále máte čas zapojiť sa do hry prostredníctvom mobilnej aplikácie Bratislava Region, hľadať 120 odkrytých pokladov a hrať o skvelé ceny. Hra „Objavuj poklady Bratislavského regiónu“ už po piatykrát odhalí dnes ďalších 20 miest. Každá z lokalít obsahuje svoj poklad s určitým počtom bodov podľa náročnosti dostupnosti. Pátrači s najvyšším počtom dosiahnutých bodov budú odmenení jednou z hlavných cien a to už 12.12.2017.

Už druhý týždeň pokračujú Vianočné trhy v Bratislave, ktoré nájdete hneď na 3 námestiach: na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí. Okrem stánkov so sviatočnými pochúťkami, darčekovými predmetmi, remeselnými výrobkami a suvenírmi, zaznie na pódiách kultúrny a hudobný program.

Od piatka do nedele ponúkne vláčik Prešporáčik výnimočné jazdy. Stačí naskočiť na Hviezdoslavovom námestí a vláčik vás vyvezie s Mikulášom až na Bratislavský hrad.

S Mikulášskymi podujatiami sa tento víkend roztrhne vrece. Nájdete ich úplne všade! V Bratislave v sobotu vo fresh Markete, v MC Margarétka, v OC Danubia,  na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Zoodome. V nedeľu príde Mikuláš na Kominársku a na Lazaretskú ulicu do Bratislavy, do Sadu Janka Kráľa a do Karlovej Vsi príde v sprievode Chipmunkov. Mikuláš priletí z neba a prinesie v sobotu od 13:00 do 17:00 hodiny na Ružinovskú ulicu aj koncert Paci Pac.

Obec Nová dedinka poteší Mikulášom a Vianočnými trhmi v sobotu 2.12.

Mikuláš poteší svojou návštevou aj Hrad Červený kameň prehliadky v jeho sprievode môžete zažiť v sobotu medzi 10:00 až 16:00 hodinou.

V sobotu nájdete v Stupave Mikulášsky jarmok od 6:00. Mesto Stupava srdečne pozýva deti v rámci Mikulášskeho jarmoku na hudobné predstavenie plné zábavy, detských pesničiek a tanca s vianočnou tematikou a ozajstným Mikulášom od 10:00 do 12:00.

Pre všetkých milovníkov mladých vín podujatie Mladé vína, ktoré sa uskutoční v krásnych priestoroch U Pradeda v Modre ponúkne možnosť ochutnať vína regiónu v sobotu od 14:00 do 17:00 hodiny.

Nedeľa večer bude Spoločenský dom Nivy v Ružinove patriť jedinému festivalu pôvodnej slovenskej tvorby- Ružinovskej lýre. Jedinečná súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu medzi širokým publikom otvorí svoje brány 3. decembra o 19:00.

S príchodom adventu obec Tomášov privíta v nedeľu v Kultúrnom dome Mikuláša a Vianočné trhy.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk