Karamulo ateliér, One day jazz festival, Eco Village 2018, Senecké leto, Levanduľový festival, Víno v tržnici, Otvorené viechy, Dizajn Market Hviezdko, Dni Petržalky, Fitfest 2018, River Show 2018, Čerešňový juniáles, Stredovek v sade, Deň otvorených dverí v Slovenskom národnom archíve, Sup maratón, Maliari v Abelande, Predator Race Dril Slovensko-Pezinok a ešte omnoho viac Vás budú zabávať tento víkend.  

 

 „Aj vďaka takým podujatiam, aké nás čakajú tento víkend majú obyvatelia a návštevníci bratislavského regiónu možnosť spoznať jej tradície. Rovnako sa k tradíciám stavia Krajská organizácia cestovného ruchu BRT, preto v najbližších dňoch podporíme až tri akcie v našom regióne,“  povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Už dnes pre Vás otvoria brány nového Karamulo ateliéru, ktorý je určený pre kreatívne duše všetkých vekových kategórii. Ide o vlastnoručne robené predmety, tvorivé dielne, workshopy, cestopisné debaty a mnoho ďalšieho.  Na Zámockej 22 v Bratislave Vás bude čakať zaujímavý program.

Piaty ročník Ekologického trhoviska prinesie stánky, program a aktivity, ktoré sa dotknú každého nadšenca tém ako žiť ekologickejšie aj v mestskom prostredí. Zelené trhovisko Eco Village sa uskutoční dnes od 10:00 do 18:00 hodiny.

Ak máte radi víno, tak Vás určite poteší nové podujatie Víno v tržnici. Od 13. do 15.6. budete môcť degustovať výnimočné vína z rodinných vinárstiev z vinohradníckych oblastí Slovenska, Čiech, Moravy a Maďarska.

Pre všetkých milovníkov dobrého jedla a jahôd sa na Primaciálnom námestí koná festival gastronómie s názvom Bratislava Culinary days. Od dnes do soboty 16. júna sa môžete tešiť na jedlá tentokrát v jahodovom prevedení.

Aj tento rok na Vás čaká Dizajn Market Hviezdko na Hviezdoslavovom námestí, konajúci sa od zajtra do soboty 16. júna. Môžete sa tešiť na začínajúcich aj etablovaných dizajnérov, tvorcov a predajcov v známych drevených stánkoch so všakovakými handmade tovarom, ktorý budete môcť naživo vidieť, poskúšať a kúpiť.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Od 13. – 16. júna si môžete vychutnať vínko vo vinárstve Víno Rehák a vo Farebnom Vinárstve. Vína z Mlyna a Navara vinárstvo otvoria svoje brány dnes. Od 15. do 16. júna môžete navštíviť Vinárstvo Stevino, vinárstvo Terra Parna a vinárstvo Adama Sýkoru a od 15. do 17. júna môžete navštíviť vinárstvo Dubovský & Grančič. Miroslav Miko a Račianska vinotéka Vás privítajú 16. júna.

Pozývame Vás na ďalší ročník Levanduľových trhov v Bratislave, konajúci sa od 11. do 17. júna na Obchodnej ulici v Bratislave. Môžete sa tešiť na predajcov, výrobcov a pestovateľov nie len zo všetkých kútov Slovenska, ale aj na našich susedov.

V rámci podujatia Dni Petržalky, ktoré sa konajú 16. júna na dostihovej dráhe, na Vás čakajú súťaže, atrakcie, deň otvorených dverí kotolne VEOLIA ENERGIA, petržalská burza kníh, petržalská ulička, zóna ľudových tradícií, prezentácia činností petržalských inštitúcií, taktiež bohatý hudobný program s vystupujúcimi ako Arzén, Tublatanka, Iné Kafe a ďalší. Podujatie sa koná na Dostihovej dráhe v Petržalke.

Na Dunaji sa 16. júna koná veľkolepá oslava života, so zaujímavým programom. Exhibície vodných športov, výstava luxusných lodí, módne prehliadky top značiek, stretnutie jachtárov na Dunaji, exkluzívny dj set Milana Lieskovského, pre celé nábrežie a aj pre posádky spanilej jazdy, podpora charitatívneho zámeru, prezentácia našich majstrov sveta, zaujímavé prednášky o Dunaji (turizmus, ekológia, história nábrežia) je všetko čo na Vás čaká.

Príďte si užiť atmosféru stredoveku 16. júna do Sadu Janka Kráľa. Môžete sa tešiť na historické stanové tábory, rekonštrukciu stredovekej bitky, šermiarske turnaje, dobové remeslá a množstvo inej zábavy. Pre deti bude pripravená detská aréna, pre milovníkov prírody sokoliarske vystúpenie a večer bude koncert dobovej kapely. Okrem turnaja skupín či jednotlivcov budú historickí nadšenci medzi sebou zápoliť pri hraní stredovekej hry soule.

Aj tento rok vám Slovenský národný archív otvorí svoje dvere. Príďte nahliadnuť do minulosti a zistiť, čo všetko je náplňou práce archivára či reštaurátora. Nudiť sa určite nebudete. Pracovníci SNA sa tešia sa na vašu návštevu 16. júna.

Otvorenie letnej sezóny na Slnečných jazerách je tradičné kultúrne podujatie, ktoré sa tento rok koná 16. júna na južnej strane Slnečných jazier. Na letnej párty na vode rozvíri hladinu dobrá hudba, veľkolepý ohňostroj a tancovačka až do rána. Počas celého dňa nás nájdete v areáli Slnečných jazier v našom stánku.

Pozývame Vás v sobotu 16. júna do Gazdovskej dedinky Abeland na deň umelcov, ktorí maľujú, fotia a vyrezávajú v Lozorne. Nájdete ich roztrúsených v krásnej prírode. Začiatok je o 10. hodine a koniec je okolo 15. hodiny. Navarené budú dobré halušky s polievkou a uvidíte ako sa melie múka v mlyne.

Sup Marathon je vodácke podujatie pre dobrodruhov, ktorí milujú vodné aktivity a splavy. Je to maratón na SUP doskách, pri ktorom sa účastníci plavia z Karloveského ramena až do Čunova. Podujatie končí vyhodnotením pretekov v areáli Divoká Voda. Trasa po Dunaji má 23 km, počas ktorých zažijete množstvo zábavy. Štart je v sobotu o 14:00.

Dňa 16. – 17. júna sa koná druhý ročník festivalu zdravia na Železnej studničke, Fit Fest 2018. Spája 4 najdôležitejšie piliere aktívneho životného štýlu a to šport, zdravie, myseľ a jedlo. Na svoje si prídu mladší, starší, športovo založení, aj tí, ktorí potrebujú motivovať. Jednoducho každý, koho zaujíma ako skvalitniť svoj životný štýl.

One Day Jazz festival zavíta dňa 17. júna do bratislavského Divadla Aréna. Návštevníci si užijú koncert Lionela Louekeho, speváka a gitaristu zo západoafrického Beninu v špeciálnej medzinárodnej hudobnej fúzii s talianskym basgitaristom Danielom Camardom a riaditeľom festivalu, bubeníkom Martinom Valihorom.

Predator Race Dril sa bude konať v Pezinoku v nedeľu 17. júna. Na trase minimálne 5 km dlhej narazia pretekári na viac ako 20 prekážok. Môžete súťažiť ako jednotlivci, ale taktiež aj v tímoch.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk