Viva Musica! Festival, Slovakia Baba 2018, Víno a levanduľa, Triatlon pre všetkých, Štramákfest, Sloboda zvierat je štvrťstoročnica, Rytieri na Devíne, Komorné koncerty v Botanickej záhrade, Devínske povesti, Otvorené viechy Vás tento víkend vytiahnu do ulíc.

 

„Aj tento víkend je plný podujatí, ktoré vytiahnu ľudí na čerstvý vzduch, objavovať zaujímavosti a atraktivity regiónu. Tešiť sa na Vás budeme v našom prezentačnom stánku na Štramákfeste v Senici,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Viva Musica! Festival, najväčší letný medzinárodný hudobný festival v Bratislave sa tento rok koná od 6. júla do 31. augusta. Počas tohto obdobia Vás čakajú exkluzívne hudobné zážitky v podaní špičkových domácich a svetových umelcov.

Medzinárodné preteky automobilov do vrchu sa konajú 7. až 8. júla na Pezinskej babe. Podujatie je zaradené aj do slovenských a rakúskych kopcových majstrovstiev, majstrovstiev historických vozidiel oboch krajín, slovenského poháru a slovenskej trofeje pravidelnosti historikov.

Milovníci vína a prírody budú mať možnosť navštíviť jedinečné prostredie malebnej vinohradníckej lokality pod Starou horou v Pezinku. V sobotu 7. júla sa koná 7. ročník podujatia Víno a levanduľa. Okrem dobrého vínka si môžete pochutnať na tradičnej gastronómii a tešiť sa môžete aj na ľudové výrobky, keramiku či tvorivé dielne.

Športovci sa môžu tešiť na Triatlon pre všetkých, ktorý sa bude konať 7. júla v Starej Myjave. Tu sa uskutoční 8. a 9. kolo triatlonového Slovenského pohára. Po plaveckej časti Vás čaká náročná cyklistická trať a na záver beh uprostred nádhernej prírody.

Všetkých milovníkov piva poteší pivný festival Štramákfest, ktorý sa koná 7. júla v Senici. Na základe podpory slovenského pivovarníctva sa na festivale zúčastnia len pivovary zo Slovenska. Na festivale Vás okrem piva čaká aj celodenný program a vystúpenia rôznych kapiel.

Dňa 7. júla prídu opäť na Devín rytieri. Program zahŕňa ľudové a dvorné remeselné tance, rytiersky turnaj, veselá verbovačka bojachtivých mužov i žien, koncert historickej renesančnej hudby a veľa iného. Taktiež sa môžete zabaviť pri streľbe z luku, či sa povoziť na drevenom alebo živom koni.

Sloboda zvierat oslavuje v sobotu 25 rokov. V rámci štvrťstoročnice si v bratislavskom útulku pre Vás pripravili zaujímavý program. Môžete sa tešiť na vegetariánsky guláš, útulkovú tombolu, maľovanie na tvár, zbierku granuliek, psiu tortička pre útulkáčov, testovanie GPS obojkov.

Devínske povesti je divadelné predstavenie, konajúce sa v nedeľu 8.júla na hrade Devín. Šibalský šašo Vigand Vám porozpráva čo všetko na hrade videl a zažil.

Letné koncerty v Botanickej záhrade sú súčasťou bratislavského Kultúrneho leta. Dňa 8. júla o 17:00 sa môžete tešiť na komorný jazzový koncert Vlado Vizvár Jazz Trio.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Dňa 5. júla Vás radi privítajú vo Vinárstve Bognár a v Navara vinárstve. Dňa  6. júla si môžete vychutnať vínko u Karola Križanoviča, vo Vinárstve Stevino, u Chvostekove víno a vo Víne Bočko. Od 6. – 7. júla môžete prísť ochutnať vínko ku Kautzovi/Krupovi a od 6. – 8. júla môžete ochutnať víno u Jakuba Achbergera. Fitz a Petrík vinárstvo, Račianska vinotéka a Spolok vinohradníkov a vinárov otvoria svoje brány 7. júla. Dňa 8. júla môžete navštíviť Braňa Bahna so skvelým vínkom.