Už šestnásty raz sa v Dome kultúry zišli pestovatelia, výrobcovia a milovníci vína na podujatí Svätenie mladých vín a Katarínska ochutnávka.

Moderátor podujatia Anton Dinka privítal viacerých hostí. Medzi nimi župana Trnavského kraja Jozefa Viskupiča, primátorku Annu Miernu, primátora Holíča Zdenka Čambala, zástupcov vínnych bratov z Freyburgu a Jaroslavu Kaňuchovú Pátkovú, výkonnú riaditeľku Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska. Vinohradníkom a vinárom sa za ich celoročnú prácu poďakoval a krátko zhodnotil vinohradnícky rok predseda občianskeho združenia Vínna cesta Záhorie Ľudovít Bránecký. Skalický farár mons. Róbert Urland požehnal Skalický rubín z produkcie Vinárstva Cingel. O prípitok sa už tradične postaral predseda Vinohradníckeho spolku Skalica Ladislav Nemčovský.


Šestnáste požehnanie a ochutnávanie mladých vín pripravilo v šestnástom roku svojej existencie občianske združenie Vínna cesta Záhorie. Pripomeňme ešte, že o dobrú náladu sa starali členovia ľudovej hudby Pláňava a mužského speváckeho zboru Urban.

 

 

 
Zdroj: Mesto Skalica