V dňoch 15.1-17.1.2016 sa Gbelan Mário Fiantok zúčastnil medzinárodného multižánrového festivalu Tatras Talent Cup (TTC),  súťaže detí a mládeže do 26 rokov v umeleckej tvorivosti v oblastiach hudba, spev, tanec a divadlo. Festival sa konal v Poprade a bol pre slovenské kolektívy šampionátom z festivalov projektu Konfigurácia talent. Zúčastnili sa ho výhercovia zlatých miest  Spish a Top Talent Festival s najvyšším počtom bodov za rok 2015.

Mário ako absolútny víťaz Top Talent festivalu 2015  a víťaz Grand Prix TTF 2015 automaticky na túto súťaž celkových víťazov postúpil. Všetci  finalisti TTC vrátane Mária, získali titul laureát daného žánru s možnosťou postupu na ďalší festival  Art Talent Festival (ATF) organizovanom na Slovensku i Taliansku, ale aj ďalších projektoch napr. Kultúrne leto Srdcom pre Európu na Sigorde či Tatranský blesk Talentov v Odese.   Vyvrcholením TTC sa  stala sobotňajšia večerná Galashow , ktorá sa konala priamo v Poprade.

Mário sa prezentoval piesňami od  Robbie Williams – Hot Fudge a najväčšia výzva pieseň z filmu Armageddon- I dont want to miss a thing od Aerosmith, s ktorými sa stal víťazom veľkej ceny za žáner SPEV –Grand Winner Song. Chceme sa touto cestou veľmi poďakovať za finančnú podporu Lackovi Duchoslavovi ml., ktorý vždy Máriovi ochotne poskytne na takéto súťaže finančné prostriedky.

Jana Fiantoková

Zdroj: gbely.sk