Bratislavský región je stále vyhľadávaným turistickým miestom. To potvrdil aj 22. ročník najväčšieho medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu  ITF Slovakiatour, na ktorom sa prezentovala aj Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. predstavila nielen kulinárske špeciality. Návštevníkov zaujala záhorácka medovina či zelovníky, Dobré jablká z Podunajska a už tradične malokarpatské vína.

 

„Nielen posledné štatistiky, ale i návštevnosť nášho stánku na veľtrhu potvrdili stále rastúci záujem turistov o túto oblasť. Bratislavský región plánujeme v tomto roku prezentovať aj na ďalších medzinárodných veľtrhoch cestovného ruchu. Napr. na Holiday World v Prahe či na veľtrhu UTAZAS v Budapešti, ktorý je najvýznamnejším podujatím svojho druhu v Maďarsku a jedným z najdôležitejších v strednej Európe. Bohaté možnosti nášho regiónu predstaví KOCR aj na medzinárodných veľtrhoch v Berlíne, Londýne alebo Barcelone,“ povedal výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

KOCR Turizmus regiónu Bratislava a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Bratislava Tourist Board nadviazali na svoju úspešnú spoluprácu z roku 2015 a so spoluvystavovateľmi z oblastnej organizácie Región Senec,  Malokarpatského múzea v Pezinku a Mestského kultúrneho a informačného centra Stupava odprezentovali Bratislavu a jej rozmanitý región na spoločnej expozícii, ktorá sa niesla v duchu hesla „Bratislava Goes Classical, Region Goes Modern“.

 

Stánok Bratislavy a regiónu zaujal nielen pestrým obsahom, ale aj navrhnutým prevedením, ktoré priťahovalo pozornosť návštevníkov a vystavovateľov z okolitých expozícií. Stánok, ladený do farieb kaviarenskej hnedej a bielej, navodzoval priateľskú pohostinnosť mesta a moderných investícií v regióne. V centrálnej časti stánku sa návštevníci mohli preniesť do známej bratislavskej kaviarne Franza Xavera Messerschmidta, zatiaľ čo po okrajových častiach bol kubistickými prvkami prezentačných pultov a rokovacích priestorov naznačený trend inovácií v ponuke služieb cestovného ruchu, ktorými sa môže región v okolí hlavného mesta pochváliť.

 

V programe na expozícii  nechýbala ochutnávka kvalitných regionálnych vín a gastronómie. Príjemnú atmosféru dotváral sprievodný program v podobe hudobných vystúpení skupín, počas ktorého sa predstavilo unikátne saxofónové kvarteto Saxophone Syncopators, Pressburger Klezmer Band, Funny Fellows, ale zaznela aj ľudová hudba. Korunovačnú slávu Bratislavy predstavila Mária Terézia v replike jej obradných šiat a koruny.

Zdroj: region-bsk.sk

 

Bratislava Region Tourism je profesionálna organizácia destinačného manažmentu, ktorá podporuje a vytvára podmienky na rozvoj cestovného ruchu na území Bratislavského kraja. Vytvára a realizuje marketing a propagáciu cestovného ruchu pre svojich členov doma a v zahraničí a spolupracuje so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Jej členmi sú Bratislavský samosprávny kraj, organizácia cestovného ruchu Region Senec a bratislavská organizácia cestovného ruchu Bratislava Tourist Board, ktorá zastrešuje v spolupráci 70-tich členov propagáciu hlavného mesta.