Tak ako sa patrí a sluší, v predvečer Popolcovej stredy vo Veľkých Levároch pochovali basu. Naša milá Dolores sa stala hviezdou večera v Kultúrnom dome, kde jej nedobrovoľný odchod oplakávali plačky a všakovaké príšerky a vlastne celý folklórny súbor Leváranek. Všetci sa poriadne bavili na rozlúčkových litániách falošného farára v podaní Janka Kuhúta a ešte falošnejších spevoch trúchliaceho smútočného sprievodu. Tak veselý a vydarený pohreb v tejto dzedzine dlho nemali!

A pán farár Vám odkazuje

Drahí pozostalí.

Tak nám končí, poslední víkend pred škaredú stredú, Ešče poslední mohykáni na Búroch a v Kútoch, tuším aj ve Gbeloch sa ešče cosik koná, budú v pondzelí a úterí užívat trnkové kapky a následne na to ibalgíny. Proto by sem vám sceu, jak váš fašangoví pastír prehovorit do duše. Né že necháte ve flaškách nedopité zbytky, alkoholu, ani podradního. Nech vás ani nenapadne aby ste šoférovali, lebo motorizmus je náš najvječší neprítel. Ked tak, vám majú Martin Šeďa Šedivý a Filip Hustava pripravit kutlochy na kulturňákoch ev vykurované kontajnerové stáňá, aby ste sa mohli prespat a najneskúr v pátek ráno vyrazit do roboty. Nezapomeňte, že je nanajvíš potrebné konzumovat, klobásky, bravčové aj vepřové masso, údzené, či pečené alebo ve formje prezburštú, itrniček, jelítek, oškvarkú a treba aj játer pjekne obalených v šáli a opečených na sádle. Moja fašangová diecéza toto odporúčaní vydáva pro všeckých bez rozdílu a pred vstupem do sálú kultúrních domú by mneu každý dostat zest kolečko klobásky, aby dokázau že:

1.neni migrant z arabských zemí

2.neni divný vegetarián, nedajbože apstinent. K temuto účelu mu vrazte aj po štamprli.

Nekedy sa može první kontrola aj splést a terorista od ISIS alebo ze strany šílených vegánú, možú pro učel nasadzeňá bomby do sálu kultúrního domu, to kolečko zežrat, proto sa treba dzívat jak sa pri konzumácii ksichťá. Ked sa im trasú pysky, neni neco v porádku. Odporúčame najpred mu dat pár …hoú piascú po chrápje a vyhodzit ho do bespečnej vzdálenosci od normálních ludzí.

Já vjerím, že fašangové období všeci zakončíte radostne, dobre sa nažerete, ožerete a potem sa vyspíte, tak aby ste zase mneli o čem ceuí rok vyprávjat a preju vám mnoho úspiechú a ščascá ve folkloniticistickém novém roku 2016.

Váš kamarád Janek Kohút.

Foto: Hollý Milan

Posted by ezahorie.sk on 7. február 2016