ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE –  Máme tu posledný júnový víkend. Top podujatie je určite koncert Michala Davida v Holíči na letisku. Ale sú tu aj tradičné podujatia Unínske samohyby, Gbelská paráda, ale aj 3. ročník Svätojánskych krojovaných hodov.

 

Vo štvrtok dňa 23. júna 2016 sa uskutočnia cyklistické preteky „Mistrovství České a Slovenské republiky v časovce jednotlivců, nominace na OH Rio de Janiero 2016″ za účasti Martiny Sáblíkovej. Preteky sa uskutočnia na trase Hodonín – Holíč – Radimov – Unín – Štefanov – Letničie a späť.

Piatok 24. jún 2016 bude športovým sviatkom v Senici. Po tretí raz sa totiž uskutoční Challenge Day. A tentokrát to bude opäť iné.Tešíme sa na vás.

Do Riverside Club Šaštín-Stráže 24.júna 2016 prichádza žijúca legenda slovenskej rapovej scény – skupina Kontrafakt !

Mesto Myjava vás srdečne pozýva na MS Pump Series 2016,ktorý sa uskutoční 25.júna 2016 v myjavskom bikrosovom areáli na Novomestskej ulici.

Mesto Brezová pod Bradlom vás pozývaju 25.júna 2016 na jazdu historickým Motorovým vlakom M 262.007 z Bratislavy do Brezovej pod Bradlom pri príližitosti 4. ročníka festivalu folku a country v Hradišti pod Vrátnom.

Mesto Šaštín – Stráže vás srdečne pozýva 25.júna 2016 na Púť motorkárov 8.ročník.Pre motorkárov, ktorý hľadajú cestu nielen nebeskú, ale i pozemskú.

Obec Moravský sv.Ján vás pozýva na 3. ročník Svätojánskych krojovaných hodov. Do tanca bude hrať dychová hudba Lácaranka a cimbalová muzika Eliška.Srdečne sa na vás tešíme.

Obec Unín vás pozýva 25.júna 2016 na Unínske Samohyby,ktoré sa konajú v Unínskych vinohradoch.Príjemné popoludnie plné zábavy,bohatého občerstvenia a divácke súťaže pre všetkých návštevníkov.

3.Medzinárodný futbalový turnaj ,,O pohár starostu obce Závod” sa uskutoční 25.júna v obci Závod.

Futbalový turnaj ,,O pohár starostu obce Stará Myjava”,ktorý sa uskutoční dňa 25.júna 2016 na štadióne v Starej Myjavy.pre deti pripravená nafukovacia šmykľavka a elektrické auta.Pre dospelých pripravená súťaž v pití piva.

Obec Priepasné vás pozýva dňa 25.júna 2016 na Rozprávkové Priepasné 2016.Tento rok privítame známu herečku Zuzanu Haasovú so svojim divadlom HAAF a s predstavením Odvážny zajko, prejdeme sa krásnym lesom, kde stretneme veľa rozprávkových hrdinov, zabavíme sa na veselej klauniáde s vyrábaním baľonových zvieratiek a večer to roztočíme na rozprávkovej disco párty.

Obec Prietrž pozýva všetkých záujemcov o ľudovú kultúru na 6.ročník Festivalu Podhoran,ktorý sa uskutoční 25.júna 2016 v Prietrži.O 14 hod. krojový sprievod obcou.

Mesto Senica pozývajú dňa 25.júna 2016 všetkých priateľov našej predajne a nadšencov cyklistiky na pohodový Jam Sport Cyklovýjazd, ktorý zakončime chutnou opekačkou. Zober bajk, rodinu, kamošou, deti a poď s nami ! Čapované pivo, kofola, občerstvenie zabezpečené.

Mesto Gbely a SMM Gbely vás pozývajú na folklórnu slávnosť Gbelská paráda, ktorá sa uskutoční v sobotu 25. júna 2016 o 15.00 hodine.Tešíme sa na vás.

Obec Hradište pod Vrátnom vás srdečne pozývajú na festival folku a country Vrátno Fest,ktorý sa uskutoční 25.júna 2016 vo dvore v kultúrnom dome Hradište pod Vrátnom.Na Vrátno FEST bude vypravený špeciálny nostalgický vlak – motorák z Múzea dopravy v Bratislave cez Trnavu až do Brezovej pod Bradlom a späť. Súčasťou vlaku bude aj vozeň pre cyklistov.

Obec Smrdáky vás pozýva dňa 25.júna 2016 na oslavy  580.výročie prvej písomnej zmienky o obci Smrdáky.

Mesto skalica vás pozýva 25.júna 2016 na koncert FOLK-POP v jabloňovom sade “U Ovocinára” Skalica 2016.

Vierka Šusteková a hostia vás pozývajú 25.júna 2016 na CHATU AMOR.Príďte sa zabaviť do Zlatníckej Doliny,popri hudbe odporúčam dobré pitie a grilované koleno!Tešíme sa..

Michal David odpáli letnú sezónu Open air koncertom na Záhorí.V meste Holíč  na letisku 25. júna 2016 vystúpi nekorunovaný kráľ diskoték pred niekoľkotisícovou návštevou z oboch krajín na svojom najväčšom koncerte roka 2016 na Slovensku.Charizmatický spevák prinesie na Záhorie skvelú šou plnú nestarnúcich hitov, svetelných efektov a dobrej nálady pre všetky generácie.

Mesto Stupava vás srdečne pozýva na Rybársku zábavu, ktorá sa bude konať v sobotu 25. júna 2016 od 17.00 hod. na nádvorí Mestskej knižnice Ruda Morica v Máste. Pochutiť si môžete na pečených rybách a iných dobrotách. O hudbu a zábavu sa postará kapela Bukado. Tešíme sa na vás.

Mesto Malacky vás srdečne pozýva na prvý Malacký piknik,ktorý sa koná v nedeľu 26.júna 2016 v Zámockom parku o 14 hod.Zoberte svojich blízkych, naplňte si košíky dobrotami a nezabudnite pribaliť deky. O dobrú náladu sa postaráme my.

Centrum kultúry Lozorno a ochotnícke divadlo VaDiDlo vás pozýva na rozprávkovú hru Dvaja Tovariši,ktorá sa uskutoční dňa 26.júna 2016 v obci Lozorno.

V meste Skalica naďalej  prebieha vernisáž výstavy Cyrilometodejský Velehrad.Výstava približuje návštevníkom dejinné míľniky spojené s pôsobením sv. Cyrila a Metoda na Veľkej Morave a na Velehrade. Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

V mestskom múzeum a galérii v Holíči sa koná výstava s názvom Premeny života v Habsburskej monarchii v období panovania Márie Terézie.Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

V mestskom centrum kultúry v Malackách môžte navštíviť vernisáž výstavy Združenia břeclavských výtvarníkov. Združenie v súčasnosti zastrešuje 16 fundovaných výtvarníkov a reprezentuje  nielen mesto Břeclav, ale i celú Južnú Moravu. Príďte sa pokochať umením spoza rieky Moravy do 26.júna 2016. Všetci ste srdečne vítaní.

Naše tipy:

MICHAL DAVID – Grand Open Air – Summer 2016

Unínske samohyby 2016

Svätojánsky jarmok a krojované hody 2016

Gbelská paráda

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.