ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE –  Aj začiatok prázdnin nám ponúka kultúru.   V ponuke je zopár zaujímavých podujatí. Môžeme sa vybrať na “Štramák Fest 2016” do Senice,“Zejdzime sa kamarádzi” do Kuklova, Historické výstrely v obci Dojč, Hradné Slávnosti na hrade Branč.   

 

Mesto Holíč vás 7.júla 2016 pozýva na Cyklovýlet z Holíča na Zámčisko Staroveké Hradisko.Trasa 14 km.Štart z Holíčskeho pivovaru WYWAR o 14.30 hod.Tešíme sa na vašu účásť.

Mesto Skalica vás pozýva dňa 8.-9.júla 2016 na medzinárodné stretnutie ľudových remeseľníkov pod názvom “Ľudové umelecké remeslá”,ktoré sa bude konať na námesti slobody Skalica.

Mesto Skalica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Ľubomír Miča – Horizonty v piatok 8. júla 2016 o 16.00 hod. vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici. Výstava potrvá do 7. augusta 2016.

Príďte si zaspomínať a zabaviť sa 9.- 10. júla 2016 do The Palety Arény v Skalici na 9.ročník Memoriálu Michala Nemšovského.Všetci ste srdečne vítaní.

Mesto Senica vás srdečne pozýva na Senické pivné slávnosti “Štramák Fest 2016”, ktoré sa uskutočnia 9.júla 2016 vedľa amfiteátra.Tešíme sa na vás.

Klub vojneskej a policjanej histórie Dojč vás pozýva 9.júla 2016 na Historické výstrely v obci Dojč, ukážky bojov z druhej svetovej vojny. Ukážky budú znázorňovať boje na území Slovenska počas SNP a následne ústupové boje ku koncu vojny.

Obec Kuklov vás pozýva na 7.ročník mužského a ženského spievania,pod názvom “Zejdzime sa kamarádzi”,ktorý sa uskutoční v prírodnom areáli ZŠ Kuklov.

Obec Podbranč vás pozýva v nedeľu 10.júla 2016 na Hradné Slávnosti,ktoré sa uskutočnia na Hrade Branč.Pre deti pripravená rozprávková olympiáda a divadielka.

Obec Lozorno Vás pozýva na vernisáž výstavy Nedajme zahynúť dedičstvu predkov,ktoré sa koná v centre kultúry Lozorno.Výstava potrvá do 15.júla 2016.

Mesto Senica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Michal Bauer Obrazy 2006 – 2016,ktorá potrvá do 7.augusta 2016 v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici.

V meste Skalica naďalej  prebieha vernisáž výstavy Cyrilometodejský Velehrad.Výstava približuje návštevníkom dejinné míľniky spojené s pôsobením sv. Cyrila a Metoda na Veľkej Morave a na Velehrade. Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

V mestskom múzeum a galérii v Holíči sa koná výstava s názvom Premeny života v Habsburskej monarchii v období panovania Márie Terézie.Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

Naše tipy:

Štramák Fest 2016

Historické výstrely v obci Dojč

„ Zejdzime sa kamarádzi“

Hradné Slávnosti

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.