Trochu klasiky v podaní francúzskeho čembalistu Jean Rondeau a orgánového virtuóza Fabrice Pitriot, populárne festivaly Fun Rádio Dohoda a Senecký vínny festival či cyklistický maratón Škoda Stupava Trophy sľubujú v Bratislavskom regióne víkend plný hudby a ideálneho relaxu.

„Na tento víkend je v Bratislavskom regióne pripravený program, ktorý pobaví nie len diváckych účastníkov, ale ponúkne aj možnosť aktívne sa zapojiť do športového podujatia,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V rámci festivalu Viva Musica! prvýkrát na Slovensko prichádza francúzsky fenomén, čembalista Jean Rondeau. Tento 25 ročný Francúz so svojim barokovým čembalom, ktorý je označovaný za „zázračné dieťa“ vystúpi v bratislavskom Dóme Sv. Martina 29. júla o 20:00. V sprievode svojho 5-členného ansámblu uvedie čembalové koncerty Johanna Sebastiana Bacha a jeho synov. Tento koncert, ako aj všetky ostatné vystúpenia v rámci festivalu Viva Musica! podporila Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Klasická hudba bude počas víkendu znieť aj vo farskom kostole Sv. Štefana Kráľa v Modre, kde začne 3. ročník medzinárodného orgánového festivalu. Päticu orgánových koncertov v Modre otvorí v sobotu, 30 júla o 19:00 ďalší francúzsky virtuóz Fabrice Pitriot.

Pre priaznivcov najväčších letných festivalov bude v Bratislavskom regióne opäť pripravená obľúbená Fun Rádio Dohoda. Festival, ktorý každoročne ponúka hviezdy populárnej domácej hudby odštartuje v sobotu 30. júla v Malackách už po štvrtýkrát. Na podujatí vystúpia Polemic, Kmeťoband, Fragile, Adam Ďurica, či Richard Müller, nebude chýbať ani sprievodný program s viacerými novinkami. Pre návštevníkov je pripravená tiež kyvadlová doprava, silent disco, penová párty a tiež family zóna pre rodiny s deťmi. Z Fun Rádia do Malaciek zavíta Safja a Didiana, ktorí budú svojimi moderátorskými vstupmi sprevádzať celý program. 

Letnú atmosféru počas víkendu v prostredí slnečných jazier doplní Senecký vínny festival. Senecké jazerá sa od 29. júla do 6. augusta stanú tým pravým miestom oslavy nápoja, ktoré v sebe ukrýva spojenie hrozna, slnka a vody. Okrem tohto spojenia bude podujatie stretnutím výrobcov kvalitných vín zo Slovenska, Moravy, Maďarska a Talianska s ich nadšencami.

Pre aktívnych aj pasívnych športovcov je pripravený jeden z najpopulárnejších maratónov horských bicyklov na Slovensku ŠKODA STUPAVA TROPHY, ktorý je súčasťou prestížnej série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Stupavský maratón sa bude konať 30. júla a prináša bohatý sprievodný program, či už v podobe behu alebo novinky eliminátora, v piatok 29.júla o 17:00. KOCR Bratislava Region Tourism je partnerom tohto maratónu.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk