ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Začiatok školského roka sa nám blíži a prvý septembrový víkend si pre nás pripravil  v obci Radimov “Deň otevrítých sklepú”, Uhorské manévre,  Jablonický jarmok, Prezentačná cyklojazda po MVS Skalická – Na kole kolem vinohradů /Hodonínsko, Skalicko (SK) a ďalšie zaujímavé podujatia.

 

Mesto Stupava pozýva 1. septembra 2016 športových nadšencov na prvý ročník netradičného mestského behu Stupava v pohybe. Súťažiť budeme aj v kategórii PÁROVÝ BEH.

 

Mesto Šaštín – Stráže vás pozýva  1. septembra 2016 na  Oslavy 15.výročia mesta Šaštín – Stráže.Tešiť sa môžete na sprievodné akcie: remeselné stánky, skákací hrad, rodeo býk, kolotoče, šlapacie autíčka, hasičskú techniku a ukážku hasičských zásahov.

 

Kynologický klub Gbely pozýva všetkých na Ukážku výcviku psov spojenú s  táborákom. Ukážka sa uskutoční 1. septembra 2016 o 16. hod. v priestoroch cvičiska Kynologický klub Gbely.

 

Farnosť Skalica vás pozýva na Loretánske dni 2016 – Svätý rok milosrdenstva,ktoré sa uskutočnia 1. – 8. septembra 2016 vo Farskom kostole sv. Michala Archanjela v Meste Skalica.

 

Dobový vojenský život napoleonského obdobia priblíži Stupavčanom podujatie Uhorské manévre. Cez víkend  2. – 4. septembra 2016 v Meste Stupava môžete stretnúť vojakov z jednotiek francúzskych, rakúskych a ruských armád napoleonského obdobia. Súčasťou manévrov budú aj ukážky dobových výcvikových predpisov a bojovej šarvátky v Kaštieľskom parku.

 

Obec Radimov vás pozýva 3. septembra 2016 na Deň otevrítých sklepú v obci Radimov.

 

Obec Plavecký Štvrtok vás pozýva 3. septembra 2016 na neoficiálne kynologické preteky vo troch disciplínach Havko Cup. Pripravených veľa kategórií, poháre, medaile, krásne ceny a zábava!

 

Vinotéka u Františkánov vás pozýva 3. septembra 2016 na Regionálna degustácia vín, ktorá sa uskutoční vo Vinotéke u  Františkánov v Meste Skalica. Prezentuje Matějka Miloslav, výrobu a predaj vína Skalica.

 

Občianske združenie Veterány.EU v spolupráci s Klubom priateľov histórie železničnej dopravy Bratislava východ pozývajú 3.septembra 2016 širokú verejnosť na nostalgické jazdy historickým Motorovým vlakom z Bratislavy do Brezovej pod Bradlom.

 

Partnerstvo pre Horné Záhorie o.z. vás srdečne pozýva 3.septembra 2016 na Prezentačnú cyklojazdu po MVS Skalická – Na kole kolem vinohradů /Hodonínsko, Skalicko (SK). Otváracia cyklojazda chotármi Skalického vinohradníckeho rajónu, na ktorej vám chceme prezentovať novo vybudovanú Skalickú vinársku cestu. Táto vinárska cesta sa stala súčasťou Moravských vinařských stezek a cezhranične prepojila tradičné vinárske oblasti Moravy a Záhoria.

 

Obec Jablonica Vás srdečne pozýva na 1. ročník Jablonického jarmoku v spojení s Obecným dňom, ktorý sa uskutoční 3. septembra 2016 vo dvore Obecného úradu v Jablonici. Pripravený bude bohatý hudobný program, tradičný jarmok, kolotoče a atrakcie pre deti. Pri tejto príležitosti sa taktiež uskutoční jazda historickým vlakom s názvom “Motorákom do Karpát na Dni obce Jablonica” a zraz cykloturistov.

 

Vinárstvo Winterberg Skalica vás pozýva 3.septembra 2016 Deň Burčiaku. Príďte si spríjemniť deň pri posedení pri burčiaku a výbornom vínku samozrejme nebude chýbať ani občerstvenie. Tešíme sa na vás.

 

Obec Zohor vás pozýva 3.septembra 2016 na na program projektu Zohor – včera a dnes, ktorý je zameraný na zviditeľnenie významných miest v obci a budovanie hrdosti ku miestu kde žijeme. Program začína koncertom víťazov Súťaže študentov konzervatórií SR v našom farskom kostole od 17. hodiny.

 

Obec Hlboké vás pozýva 3.septembra 2016 na Retro Hlboké, ktoré sa koná v Kultúrnom dome v Hlbokom! O zábavu sa postarajú DJ CHOCI a ROBERTO DEEJAY!

 

Máte radi Drum & Bass a že ste si celé leto poriadne nezadupkali? Tak určite zavítajte 3. septembra 2016 na Rozlúčku s Letom vol.4 v Zlatníckej Doline na kúpalisku! DnB Night bude pre Vás tým najlepším ukončením leta, aké si viete predstaviť.

 

Mesto Skalica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Ilja Holešovský – 50 rokov keramickej tvorby, ktorú môžte navštíviť vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici.Výstavu môžete navštíviť do 11. septembra 2016.

 

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici v spolupráci s Mestom Senica pozývajú priaznivcom výtvarného umenia na výstavu s názvom Spojené farby Záhoria / United colours of Záhorie. Vernisáž výstavy sa uskutoční 18. augusta 2016 o 17.00 hod.Výstava potrvá do 16.septembra 2016

 

V Záhorskom múzeu Skalica naďalej  prebieha vernisáž výstavy Cyrilometodejský Velehrad. Výstava približuje návštevníkom dejinné míľniky spojené s pôsobením sv. Cyrila a Metoda na Veľkej Morave a na Velehrade. Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

 

V mestskom múzeum a galérii v Holíči sa koná výstava s názvom Premeny života v Habsburskej monarchii v období panovania Márie Terézie.Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

Naše tipy:

Prezentačná cyklojazda po MVS Skalická – Na kole kolem vinohradů /Hodonínsko, Skalicko (SK)

UHORSKÉ MANÉVRE V STUPAVE

Oslavy 15.výročia mesta Šaštín – Stráže

Jablonický jarmok a Obecný deň

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.