Počas tohto víkendu čaká Betlehemské svetlo už tradičná cesta vlakmi po celom Slovensku. Slovenskí skauti ho postupne doručia na jednotlivé vlakové stanice, kam si poň môže prísť každý, kto má záujem. Svetlo sa prostredníctvom skautských dobrovoľníkov dostane do viac ako 330 slovenských miest a obcí a to aj na miesta, kde nie je priame vlakové spojenie.

 

V sobotu 17. decembra si môžu aj Seničania prevziať Betlehemské svetlo, a to na železničnej stanici o 16. hod. Betlehemské svetlo príde vlakom od Kútov.

V sobotu 17. decembra 2016 sa od skorého rána po celom Slovensku rozbehnú vlaky so skautskými posádkami, ktoré budú šíriť Betlehemské svetlo ľuďom. V priebehu dňa doručia skauti svetlo do viac ako 330 miest a obcí na Slovensku, po 28 hlavných i vedľajších vlakových tratiach. „Na vlakových staniciach, kam v sobotu dorazí Betlehemské svetlo, už budú čakať skauti s lampášmi a až do Štedrého dňa ho budú roznášať v jednotlivých mestách a obciach, do nemocníc, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti, azylových domov, na sv. omše, alebo ho doručia k ľuďom priamo domov,” povedal Marián Suvák, koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku. Ako doplnil, skauti svetlo roznesú aj do ďalších miest a okolitých dedín, ktoré nemajú vlakové spojenie, aby sa dostalo k čo najväčšiemu počtu ľudí.

Presný čas príchodu nájdete na tejto mape.

Bližšie informácie o vlakových spojeniach s Betlehemským svetlom a miestach, kam si ho môže ktokoľvek prísť odpáliť, sú na webstránke www.betlehemskesvetlo.sk/mapa.

 

Zdroj: senica.sk