Pod názvom Zámocké Vianoce 2016 pripravilo Mesto Holíč v prebiehajúcom adventnom období balíček kultúrno-spoločenských podujatí. Na rozdiel od predošlých rokov sa po prvýkrát uskutočnili v areáli zámku.

Vo štvrtok 15. decembra prišiel na oficiálne otvorenie pozdraviť Holíčanov primátor Zdenko Čambal. Po ňom patrilo pódium vystúpeniam žiakov Špeciálnej základnej školy, Základnej umeleckej školy a ZŠ Bernolákova. Bastión pri Zámockej vinárni rozozneli nasledujúci podvečer žiaci ZŠ Školská a študenti obidvoch stredných odborných škôl. Sobotňajší deň patrili tieto zámocké priestory vianočnej zabíjačke s predajom mäsových výrobkov, ovarovej polievky a ďalších zabíjačkových špecialít. Podobne ako v predchádzajúcich dňoch ponúkli predajcovia v drevených stánkoch občerstvenie i teplé nápoje a nechýbal tradičný primátorský punč, ktorý mohli záujemcovia ochutnať počas celého predvianočného týždňa.
 
Drobným tovarom, ktorý k najkrajším sviatkom roka patrí, obohatili ponuku holíčsky DDaDSS, SOŠ na Námestí sv. Martina, členky Únie žien a miestny domáci výrobca. K predvianočnej atmosfére prispel Folklórny súbor Valša svojimi ľudových pesničkami a pásmami Od Lucie do Vianoc a Od Vianoc do Troch kráľov, v ktorých priblížili naše ľudové tradície a zvyky.
 
Nedeľňajšie popoludnie organizátori venovali tým najmenším.
Detskí návštevníci sa spolu s maskotmi mohli zabaviť a spoločne si zašantiť pri diskotéke, zahrať sa a zasúťažiť si o sladké odmeny.

 

Zdroj: holic.sk, Ladislav Novák