Mesto Senica aj tento raz privíta nový rok tradičným Novoročným ohňostrojom. Už po tretí krát sa 1. januára 2017 zídeme na Námestí oslobodenia a pri ohňostroji si navzájom zaželáme úspešný rok. Organizátori tento krát sľubujú ešte veľkolepejšiu šou s novými efektmi a ohňostroj synchronizovaný s hudbou.

Ohňostroj bude vypustený zo strechy Domu kultúry Senica o 18.00 hod. Okrem noviniek v pyrotechnickej šou pridali organizátori aj hudobný program. Od 17.00 hod sa môžete tešiť na hity skupiny Tublatanka v podaní kapely Rockovanka. Kto sa bude chcieť stretnúť s priateľmi ešte skôr, pre toho budú na námestí k dispozícii stánky s občerstvením a hrať bude reprodukovaná hudba.

Ohňostroj konaný až v prvý deň nového roku sa samospráve osvedčil. „Atmosféra na Nový rok je už oveľa pokojnejšia ako počas silvestrovskej noci a takéto podujatie je tak oveľa bezpečnejšie. Zároveň si ho môžu užiť aj deti, ktoré majú z ohňostroja najväčšiu radosť,“ vysvetľuje zástupca primátora mesta Ján Hurban. Senická samospráva tak reaguje aj na udalosti z roku 2006, kedy sa pri nezodpovednom zaobchádzaní s pyrotechnikou podnapitých ľudí na námestí vážne zranil chlapec. Z davu ľudí vyletela svetlica, ktorá ho trafila priamo do hlavy. Po tejto takmer tragickej udalosti prestalo mesto s organizovaním ohňostroja a príslušným VZN dokonca zakázalo úplné používanie pyrotechniky. Od roku 2012 sa však pyrotechnika v Senici používať v období okolo Nového roka môže. Používať pyrotechniku je podľa VZN číslo 62 o používaní pyrotechnických výrobkov dovolené od 29. decembra od 17-tej hodiny do 5-tej hodiny 3. januára. Senica však nie je výnimkou. Podobne vítajú nový rok aj iné samosprávy, napríklad česká metropola Praha, Banská Bystrica či neďaleký Hodonín.

Ešte vylepšiť a zdokonaliť už aj tak minulý rok vychválený ohňostroj je možné aj vďaka tomu, že sa mestu opäť podarilo dať dokopy partnerov, podnikateľov v meste, ktorí ochotne na túto šou prispeli a spoločne veria, že Novoročný ohňostroj 2017 opäť poskytne prizerajúcim sa nevšedný zážitok a pekný začiatok nového roka.

Hlavný organizátor: Mesto Senica

Spoluorganizátori: Mestské kultúrne stredisko Senica, ELKO – Vladimír Lanák

Generálny partner: Raiffeisen banka Senica

Hlavní partneri: Autogames Senica, NAD-RESS Senica, Hílek a spol.

Partneri: Technické služby Senica, Penati Golf Resort, ArcelorMittal Gonvarri, Reštaurácia Mandarinka, ENGIE Services, CORA GEO, DIPA, PALKOVIČ – SK, SEGUM, ALCHEM, RECO, OC Branč, Gastro-H services, Záhradné centrum Beňa, NAJPI, Partners Group SK, SANAGRO, COOP Jednota, Reality RE/MAX, Illy Coffee, Trojka, Pizzeria Maldini, The Last Tee, Penzión ROOS, Arriva

 

Zdroj: senica.sk