Živé koncerty štýlu blues, jazz a rock v Skalici sa stali už neodmysliteľnou súčastou hudobného života na Záhorí. Jedným z kultúrnych stánkov sa stala aj reštaurácia Srdiečko, kde sa v minulosti konali koncerty Hudba v Meste, celoslovenská súťaž bluesových kapiel, udeľovanie ocenení najlepším slovenským bluemanom a ďalšie významné hudobné podujatia.

 

Pán podnikateľ Ing. Rudolf Kaltenbach znova narušil fantastickú atmosféru koncertu v skalickom Srdiečku.

Výnimkou nebola ani koncoročná akcia „Rozlúčka so starým rokom“, na ktorej vystúpili asi všetci významní hudobníci zo Skalice a okolia vrátane folklórneho súboru Skaličan. Bohužiaľ sa už stalo tradíciou, že tieto akcie pravidelne navštevuje mestská polícia mesta Skalica na základe „upozornení za rušenie verejného poriadku“ podnikateľa Ing. Rudolfa Kaltenbacha.

 

A čo na to spoluorganizátor a hudobník Ľuboš Beňa?

Je mi to veľmi ľúto a cítim sa pred domácimi a zahraničnými umelcami naozaj trápne. Vždy sa jedná o pokojné hudobné koncerty na najvyššej umeleckej úrovni. Medzi divákmi sa vždy nachádzajú osobnosti z podnikateľskej sféry a verejného života, lekári, spisovatelia a návštevníci z celého Slovenska. K žiadnemu narušovaniu verejného poriadku nikdy počas koncertov neprišlo. V Srdiečku hrali hudobníci z celého sveta, mali sme hostí z Nemecka, Chorvátska, USA, Anglicka, významných organizátorov festivalov a zástupcov rádií a médií a naozaj mi bolo veľmi trápne vysvetľovať legende slovesnkého jazzu Petrovi Lipovi a ostatným, prečo jeho koncert neustále navštevujú mestskí policajti.

 

V minulom roku získala reštaurácia Srdiečko prestížne ocenenie asociácie SLOVAKBLUES ako „Najlepší bluesový klub“ na Slovensku“ a som presvedčený, že takéto intrigy si toto miesto naozaj nezaslúži.