Bratislavu a jej región nájdete od zajtra na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý sa bude konať v dňoch 26.- 29. januára v bratislavskej Inchebe. Súčasťou expozície je prezentácia nielen Bratislavy, ale aj regiónov Senec, Malé Karpaty a Záhorie.

 

„Medzinárodné veľtrhy ponúkajú jedinečnú príležitosť ukázať to naj z regiónu turistom, no sú tiež dôležitým miestom pre stretnutia s odbornou verejnosťou (B2B). V množstve ponúk zahraničných dovoleniek či susedných destinácií, ktoré sú na veľtrhu zastúpené, je prezentácia bratislavského regiónu jedinečná v tom, že prináša aj každodenné voľnočasové vyžitie pre návštevníkov veľtrhu, ktorými sú prevažne obyvatelia Bratislavy a okolia. Pokračovaním budovania cykloturistickej infraštruktúry v roku 2016, sme zatraktívnili región nielen pre turistov, ale vytvorili aj širšie možnosti pre rekreáciu a aktívne športové vyžitie domácich. V tomto trende chceme pokračovať aj v roku 2017,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Bratislavský región sa predstaví svojou sviežou expozíciou ako moderný kraj, ktorý dokáže svojimi možnosťami vyhovieť každému typu návštevníka. Fanúšikom turistiky predstaví Záhorie, ako región stvorený na pokojné prechádzky borovicovými lesmi či nivou rieky Moravy. Región Senec v lete ponúka množstvo športových aktivít na Slnečných jazerách a celoročnú ponuku wellness služieb. Milovníci vína si prídu na svoje pod Malými Karpatami, zatiaľ čo MT-bikerov potešia jedinečné lesné zjazdovky či singletracky.

 

Jedinečným miestom na návštevu je samozrejme Bratislava. Moderné mesto na Dunaji s bohatou korunovačnou históriou ukáže, že nezaostáva za ostatnými metropolami Európy a pre milovníkov mestskej turistiky predstaví dokonalý „city break“. Pre starších, mladších, rodiny s deťmi, ale aj športovcov má Bratislava vždy čo ponúknuť. Ukáže ikonické atrakcie mesta, výbornú prešporskú gastronómiu, kultúrne vyžitie počas celého roka a mnoho ďalšieho. Hlavné mesto SR tak prezentuje, dopĺňa a potvrdzuje rôznorodosť ponuky bratislavského regiónu.

 

„Tento rok sa na veľtrhu odprezentujeme pod heslom Taste the Region! V nasledujúcich dňoch do bratislavskej Incheby prinesieme chute, vône a zážitky. Región predstaví svoje kulinárske špeciality a delikátne vína,“ načrtol ponuku expozície pre najbližšie dni výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Veľtrh ITF Slovakiatour patrí medzi najvýznamnejšie podujatia svojho druhu v strednej Európe. Veľtrh každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, ako aj turistické informácie sprostredkované zahraničnými centrálami krajín.

Stánok bratislavského regiónu nájdete v hale B stred, číslo 100. Prezentovať sa v ňom búdu okrem KOCR BRT aj OOCR Bratislava Tourist Board, Malé Karpaty, Záhorie a Podunajsko. Tešíme sa na stretnutie s Vami!

Viac o ponuke bratislavského regiónu nájdete na www.gob.skwww.visitbratislava.com.