Každoročne patrí záver januára v bratislavskej Inchebe veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý patrí medzi najvýznamnejšie podujatia svojho druhu v strednej Európe. Aj tento rok sa výstavisko zaplnilo vystavovateľmi nielen z  celého Slovenska ale i zo zahraničia a svoje zastúpenie tu malo aj Mesto Senica, ako člen Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie. Tá sa po prvý krát odprezentovala pod krídlami Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Moderný stánok so širokou škálou ponúk pre všetky typy návštevníkov lákal obrovské množstvo záujemcov. Vystavovatelia sa tento rok snažili prilákať návštevníkov nielen prostredníctvom pamiatok a zážitkov, ale aj gastronomickou ponukou pod heslom “Ochutnaj región”.  Návštevníci tak mohli ochutnať produkty senickej syrárne Havran či Senických a skalických pekární. Tie si pre návštevníkov pripravili ochutnávku zázvorníkov, bzdúškov i novinku – záhorácky chlieb, ktorý vo svojej netradičnej striedke ukrýva cibuľu, slaninu a oškvarky.  Za Senicu sa predstavil aj remeselný pivovar Hellstork, ktorý reprezentoval malé pivovary na území Záhoria. Tie sa stávajú obľúbenou a stabilnou súčasťou ponuky pre návštevníkov.

Počas výstavy mohli návštevníci ochutnať aj bratislavské rožky, vína z Malých Karpát, či jablkové špeciality zo Senecka. Neodmysliteľnou súčasťou bol aj skalický trdelník a tradičné víno skalický rubín.

Chute Záhoria sa pokúsi Oblastná organizácia cestovného ruchu Záhorie priniesť počas celého roka aj do ostatných kútov Slovenska prostredníctvom množstva podujatí, ktoré ju tento rok čakajú, aby na Záhorie prilákala ešte väčší počet návštevníkov, a to aj vďaka spolupráci s Bratislava Region Tourism.

 

Zdroj: senica.sk