Posledné kvapky dažďa po búrke ustali a v Zámockom parku pri futbalovom ihrisku nastal čulý ruch. Začali sa prípravy každoročnej oslavy Dňa matiek – Míle pre mamu, ktorú v našom meste organizujú mamičky a členky materského centra Vánok.

 

Na úvod nás potešilo vystúpenie detí z centra voľného času a folklórneho súboru Macejko. Programom sprevádzala Dada Doskočilová v kostýme lesnej víly. Po úvodných príhovoroch a následnom prestrihnutí stuhy sa začala prechádzka symbolickej míle. V stánku pri registrácii mamičky – členky Martinka, Gabika s mamičkou, Danka, Ivanka, Marcelka a Lucka ponúkali svoje vlastnoručne upečené koláčiky a voňavú kávu. Ľudia tak veľmi vďačne podporili MC Vánok 50 centami. Na hlavnom pódiu medzitým pokračoval program vystúpením šaša Fifa, Vierky a ich začarovaného prasiatka.

V rámci sprievodného programu sa deti mohli vyblázniť v skákacom hrade či pri drevených stolových dobových hrách. Divadlo Jaja prítomných zobralo na Cestu okolo sveta, počas ktorej bolo treba plniť rôzne úlohy. Nesmieme zabudnúť ani na maľovanie na tvár pod taktovkou Zuzky Hrončekovej. Do rozprávkovej krajiny nás prenieslo aj divadlo Lienka, ktoré zahralo predstavenie O zlatej rybke. Každé dieťa dostalo svoju zlatú rybku a oblepilo si ju zlatými šupinami. „Nadšené tváre detí, ich utešené štebotanie a radosť nám boli absolútnym zadosťučinením. Sme predsa matky a tie sú najšťastnejšie vtedy, keď sú šťastné ich ratolesti,“ povedala štatutárka MC Vánok Lenka Straská.

 

Zdroj: malacky.sk
Text, foto: MC Vánok/upr.