Prvý júnový víkend a príjemné počasie s nádychom leta pozýva návštevníkov bratislavského regiónu na podujatia, ktoré budú v každom kúte kraja. Slovak Food Festival na Bratislavskom hrade, výstava Urban Market, Stupava PIVO FEST, Rytieri na Devíne, Deň detí na Hrade Červený Kameň a mnoho podujatí venovaných deťom. Neváhajte zavítať do nášho regiónu aj tento víkend a oslávte deň detí!

 

 „Podujatia tohto víkendu sú určené aj tým, ktorí chcú stráviť voľný čas na vzduchu, objavovať zaujímavosti a atraktivity regiónu. Pre deti sú pripravené podujatia na každom kroku,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Slovak Food Festival je najväčšie podujatie tohto druhu na Slovensku, ktoré ako jediné ponúka neobmedzené možnosti pre milovníkov dobrého jedla a bohatý program pre rodiny s deťmi. Od dnes do nedele 4.6. sa festival jedla predstaví na Bratislavskom hrade.

Predajná výstava dobrej módy, dizajnu, šperkov, doplnkov a kreativity v najrôznejších podobách. To je Urban Market, ktorý nájdete od zajtra do nedele v priestoroch Fakulty architektúry STU od 12:00 do 15:00 hodiny.

V sobotu o 10:00 odštartuje v Sade Janka Kráľa pri Gotickej veži Deň detí na dvoch kolesách. Podujatie bude podporené aj Cyklokoalíciou a Cyklo kuchyňou.

Mesto Stupava a miestny pivovar Stupavar pozývajú všetkých milovníkov piva na 4. ročník stupavského pivného festivalu, kde budú mať možnosť ochutnať poctivé pivo z malých slovenských pivovarov v príjemnom prostredí Kaštieľskeho parku v Stupave v nedeľu 4.6. od 12:00 do 22:00 hodiny. Okrem toho návštevníkov čaká super jedlo, člnkovanie na jazierku, detská zóna a v rámci hudobného programu vystúpia Karpatské chrbáty, Plus Mínus, Beštiálna radosť, Aces a Rebelent.

Rytieri na Devíne je séria celodenných podujatí, počas ktorých budete vtiahnutí do histórie. V poradí druhé podujatie tohto druhu tento rok prinesie malým i veľkým návštevníkom nahliadnutie do minulosti, do čias odvážnych pánov a krásnych dám už túto nedeľu. Hlavným programom bude rytiersky turnaj na koňoch.

Okrem týchto podujatí ste srdečne vítaní na akcie spojené s oslavou Vašich ratolestí. Zavítajte na Medzinárodný deň detí do bratislavskej Karlovej Vsi, Petržalky, Rusoviec, Vrakune, Rače, alebo aj na Hviezdoslavovo námestie. Za Bratislavou radi privítajú deti v Častej na Hrade Červený Kameň, v Svätom Juri, v Hoteli pod Lipou v Modre, v Malinove, či v Kalinkove.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk