V sobotu 30. septembra 2017 sa myjavské námestie opäť celé zaplní množstvom stánkov s pestrou ponukou tovaru počas jesenného Michalského jarmoku, ktorý sa bude v Myjave konať trinásty raz.

 

Jeho oficiálne otvorenie je naplánované na 9.30 h a bude v réžii Detského folklórneho súboru Kopaničiarik. Ďalej bude sprievodný program jarmoku pokračovať vystúpeniami žiakov Základnej umeleckej školy Myjava, rómskeho súboru Khamoro, Myjavských heligóniek či country skupiny Gebula. Dychová hudba Myjavci tu o 14.30 h uvedie do života svoj druhý CD album s jednoduchým názvom – Myjavci 2.

 

Pred Kopaničiarskymi majstrovstvami v jedení slivkových gulí bude jarmočné pódium od 15.30 h patriť Folklórnemu súboru Kopaničiar, ktorého Ľudová hudba bude návštevníkov podujatia sprevádzať aj počas večernej zábavy. No a 20.00 h na námestí vystúpi a bude do tanca i na počúvanie hrať kapela Coverage. Okrem predajných stánkov, jarmočných atrakcii, ľudových remesiel a občerstvenia budú charakter akcie dotvárať aj prezentácia Veterán klubu MY, 6. ročník Oblastnej kopaničiarskej výstavy zvierat – tá sa začne už v piatok popoludní, jazdy historických vlakov na trati Stará Turá – Myjava pri príležitosti otvorenia novej expozície Železničného múzea v Starej Turej a Foto Fest Myjava 2017, na ktorom môžete aj vy prezentovať svoje zaujímavé fotografie. Podrobnejší časový harmonogram Michalského jarmoku nájdete na priloženom plagáte. Srdečne vás v poslednú septembrovú sobotu na Myjavu pozývame!

 

Michalský jarmok – XIII. ročník

 

Zdroj: myjava.sk