Už šesť rokov pripravujeme spravodajstvo zo života na Záhorí. Nosiť takto dlho jeden oblek začína byť nuda. Chce to zmenu. A tu aj ideme urobiť. Preto spravodajstve v tomto formáte končí. Zmeny budú postupné, ale niektoré už začiatkom roku 2016.

Zmení sa celkový vzhľad a usporiadanie portálu. Stále zostávame na doméne www.ezahorie.sk ale portál členíme na 5 samostatných webov. A každý bude mat responzívny dizajn. Responzívny dizajn sa prispôsobuje akejkoľvek veľkosti a pomerom strán obrazovky, je veľmi flexibilný a umožňuje prispôsobenie veľkosti objektov, písma a dokonca obrázkov zariadeniu, na ktorom si návštevník stránku pozerá, či už je to mobilný telefón, laptop, tablet, smartphone alebo bežný počítač.

Spravodajstvo prechádza zásadnou zmenou aj obsahovo a mení sa na eMagazín. Obsahovo sa budeme venovať kultúre, histórii a cestovnému ruchu. Táto sekcia pobeží na samostatnej doméne www.ozahori.sk.

Kalendár podujatí je tiež tesne pred dokončením. Venujeme sa dôležitým kultúrnym podujatiam, bude menej spravodajstva ale kvalitnejšie. Nová doména pre túto sekciu je www.zahorie.events

Katalóg firiem sa bude meniť počas mesiaca február a jeho doména je www.zahorie.org.

Mesta a obce spravujeme pre ZMO Záhorie a termín zmien zatiaľ nie je naplánovaný. Tu zostáva doména www.zozo.sk ktorú vlastní uvedená organizácia.

Sekciu cestovný ruch budeme riešiť s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Záhorie. Predpoklad spustenia je marec alebo apríl. Táto sekcia zostane na www.zahorie.info. OOCR Záhorie má zaregistrovanú doménu www.zahorie.travel, ktorá tiež bude po rekonštrukcii funkčná.

 

Pôvodné eZahorie.sk zostáva ako archív dostupne tu:

Mestské správy

Policajné a hasičské správy

Župné správy

Kultúrny magazín

Športové správy

História Záhoria

Záhorácka pŕhľava

Ostatné správy