Klub slovenských turistov (KST) Senica zorganizoval 30. januára regionálny zimný zraz turistov. Zúčastnilo sa na ňom 75 ľudí. Na otvorení zrazu pred DAVom pozdravil turistov primátor Senice Branislav Grimm a predseda regionálnej organizácie Jozef Vlčej.

Keďže príležitosť zorganizovať tradičné podujatie nevyužil žiadny KST, iniciatívy sa chopila senická organizácia, ktorá aktivizuje svoju činnosť. Pod vedením predsedu Pavla Peričku sa KST Senica usiluje opäť dostať do povedomia verejnosti a pritiahnuť medzi seba ďalších ľudí, ktorých láka turistika a spoločné poznávanie krás našej krajiny.

V posledné januárové sobotné ráno sa v mestskom parku pred budovou DAV zišlo 75 turistov, z toho 44 ich prišlo z Hodonína. Hoci išlo o zimný zraz počasie skôr pripomínalo blížiacu sa jar. Po snehu v podstate ani stopy, teplota vzduchu okolo 8 stupňov, hmlisto. Pre prípad takéhoto počasia sa mala ísť len 10 km trasa, ale pre záujem predovšetkým hostí z Moravy časť turistov prešla 20 km trasu. Po 13. hod. sa všetci stretli na salaši pri Kunovskej priehrade a po zahriatí čajom si neskôr v DAVe prebrali účastnícke diplomy.

Regionálny zimný zraz turistov sa stretol s priaznivou odozvou. Nadšení boli aj turisti z Hodonína, ktorí svoju vďaku senickým organizátorom tlmočili v nasledujúci deň aj prostredníctvom vysielania regionálneho rádia na južnej Morave. Samozrejme, pozvali senických turistov na svoje akcie.

Zdroj: senica.sk/bar

Foto Elena Šeligová