Bratislavský samosprávny kraj je aj v tomto roku spoluorganizátorom festivalu vážnej hudby KONVERGENCIE.  Sedemnásty ročník prinesie do Bratislavy  päť koncertov s komornou hudbou.

Brodsky Quartet, tri dni, päť koncertov a takmer sedem hodín hudby, to vystihuje Festival Konvergencie, ktorý má výbornú kvalitatívnu úroveň a vysokú návštevnosť . Každoročne prináša netradičné spojenia klasickej hudby s jazzom, alternatívou či improvizáciou a veľkým plusom je aj vytváranie priestoru pre spoluprácu  slovenských hudobníkov s poprednými svetovými interpretmi,” vyjadril sa na margo série podujatí predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Hlavná časť festivalu sa tradične uskutoční v septembri, avšak pre milovníkov hudby je už v tomto mesiaci pripravený unikátny zážitok. Pri príležitosti stodesiateho výročia narodenia Dmitrija Šostakoviča odznejú v Bratislave historicky prvýkrát všetky sláčikové kvartetá tohto génia. Vo veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu postupne zaznejú 3., 5., 6. a 7. februára vždy od 19.00 hod.

Výnimočný zážitok z diel klasika hudby 20. storočia podčiarkne i fakt, že po koncerte v Bratislave, nahrá súbor cyklus v amsterdamskom Muziekgebouw pre známe britské vydavateľstvo Chandos.

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie vznikol v roku 2000 v Bratislave. Od roku 2008 festival cestuje po Slovensku a posledné roky si našiel svoje stabilné miesto aj v Košiciach. Konvergencie každoročne vytvárajú priestor pre umelcov a milovníkov hudby, kde sa môžu priblížiť k rôznym žánrom, projektom a osobnostiam komornej hudby z celého sveta. 17. ročník festivalu začne už dnes vo Veľkej sále Slovenského Rozhlasu.

 

Zdroj: bratislavskykraj.sk