Spontánne a šťastné plesajúce spoločenstvo – tak možno nazvať tých, ktorí prijali pozvanie neziskovej organizácie Vstúpte a zúčastnili sa na 5. ročníku reprezentačného benefičného plesu. Uskutočnil sa 29. januára v Kultúrnom dome vo Veľkých Levároch.

„Pre našich klientov je to vždy jeden z najkrajších momentov v roku. Na ples sa chystajú aj niekoľko týždňov a dlhé týždne po ňom ešte rozprávajú o zážitkoch z parketu, žrebovania tomboly, fotenia,“ hovoria vo Vstúpte, zariadení sociálnych služieb pre ľudí s mentálnym postihnutím v Malackách.

Ples má za svoju históriu mnoho priaznivcov. Tí, ktorí prídu raz okúsiť jeho atmosféru, si hneď rezervujú miesto na nasledujúci rok. Veľké poďakovanie patrí aj tým, ktorí ples akýmkoľvek spôsobom podporia. „Obec Veľké Leváre nám poskytne sálu za symbolický prenájom, kuchárky zo Spojenej školy sv. F. Assiského v Malackách vždy pripravia chutné jedlo, množstvo sponzorov venuje ceny do tomboly, vojenské lesy a majetky nám v tomto roku darovali divinu na popolnočný guláš, kapela zahrá za symbolickú cenu a ak sa k tomu pridajú šikovní dobrovoľníci a obsluha, tak je radosť takýto ples organizovať,“ tešia sa „vstupáci“.

Vstúpte, n. o. oslavuje v tomto roku už desiaty rok svojej činnosti. Bez podpory, ktorú cíti zo svojho okolia by to vôbec nešlo. Aktuálne organizácia oslovuje kampaňou darcov dvoch percent z daní. Pre neziskovku sú mimoriadne dôležité pevné vzťahy  s firmami etablovanými v našom regióne. Ukážkovým príkladom je naštartovaná spolupráca so spoločnosťou Schnellecke Slovakia. Ak sa chcete pridať, kontaktujte vstupte@gmail.com či t. č. 0907 790 514.

Text, foto: Vstúpte

Zdroj: malacky.sk