ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Druhý augustový víkend ožije tradičníma hodami na Záhorí..Tento víkend môžete navštíviť Hodové slávnosti v  Plaveckom Štvrtku, Stupavské a Mástske hody, Uninské hody, Poľovnícky deň, X.Obecné slávnosti 2016,  Dožinky v Turej Lúke alebo Deň piva Skalický Štucák ale aj iné zaujímavé podujatia.

 

Mesto Malacky vás pozýva 11.augusta 2016 do Divadla na Hambálku:M.Gavran:Muž mojej ženy

Obec Brodské vás pozýva na Brodčanské hody,ktoré sa konajú v dňoch 12. – 15.august 2016 v Club bare.

 

Mesto Skalica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Ilja Holešovský – 50 rokov keramickej tvorby, ktorá sa uskutoční v piatok 12. augusta 2016 o 16.00 hod.vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici.Výstavu môžete navštíviť do 11. septembra 2016.

 

Obec Plavecký Štvrtok vás srdečne pozýva na Hodové slávnosti,ktoré začínajú v piatok 12. – 13.augusta 2016.Tento rok si pripomíname 810.výročie obce.

 

Gerda Fodorová si vás dovoľuje pozvať na večernú vernisáž svojich obrazov pod holým nebom v amifiteátri RO Gazárka dňa 12.augusta 2016.Vernisáž sa uskutoční v meste Šaštín Stráže.

 

Všetkých milovníkov prírody a turistiky pozývame na 9. ročník Záhoráckeho výstupu na Vysokú. Uskutoční sa v nedeľu 14. augusta 2016 so začiatkom o 9. hodine pri horárni Vývrat.Výstup je Memoriálom Zuzky Krajčírikovej, mladej malackej turistky, známej organizátorky rôznych podujatí pre mládež a nádejnej umelkyne – drôtenkárky. Práve ona má na skalách Vysokej upevnenú pamätnú tabuľku, ktorú sem umiestnili po jej tragickej smrti pred 8 rokmi v pohorí Vtáčnik.

 

Obec Rohožník vás pozýva na X.Obecné slávnosti 2016, ktoré uskutočnia v dňoch 12. – 14.august 2016.Tešíme sa na vás.

 

Obec Unín vás pozýva na Unínske hody 2016, ktoré začínajú 12. – 15.augusta 2016. V piatok začína Hodová Disco Unín.Príďte sa zabaviť.

 

A je to tu opäť, najväčší Slovenský Honda zraz HONDA Relax Meeting – Adamov 2016, ktorý sa koná na tradičnom mieste v rekreačnej oblasti Gbely časť Adamov v termíne 13 – 14 augusta2016. Príjazd je opäť možný už v piatok 12 augusta. Tak ako každý rok ide predovšetkým o pohodovú akciu na ktorej sa nekonajú žiadne dynamické súťaže. Len čisto RELAX.

 

Mesto Malacky vás pozýva na Špeciálnu Klubovú výstavu,ktorá sa uskutoční dňa 13. augusta 2016 v zámockom parku Malacky.Bohatý celodenný program pre deti aj dospelých ponúkne Poľovnícky deň. Príďte sa zabaviť v štýle „halali“, banovať určite nebudete.

 

Počas víkendu 13. – 14. augusta 2016 sa v mestskej časti Turá Lúka opäť uskutoční podujatie tradičnej ľudovej kultúry nazvané Dožinky v Turej Lúke – Poďakovanie za úrodu. Začne sa v sobotu dopoludnia o 10.00 h Dožinkovým jarmakom pri Gazdovskom dvore – ukážkami výroby a predajom ľudovoumeleckých produktov, sprevádzať ho bude koncert Dychovej hudby Myjavci.

 

Pozývame vás na Deň piva Skalický Štucák v Skalici, ktorý sa uskutoční dňa 13.augusta 2016 vo Františkánskej záhrade. Budete mať možnosť ochutnať z malých slovenských pivovarov, prinesú na košt to najlepšie co majú od klasických svetlých ležiakov až po najrôznejšie pivné špeciály.

 

Výročné sviatky spojené s miestnym kostolom, nazývané aj hody, oslavujú Stupavčania tradične v auguste. K hodom patrí aj svetská časť osláv, plná zábavy, dobrej nálady a vzájomných stretnutí.Hody oslávime tento víkend 13. – 14. augusta2016. Mástska hodová zábava sa bude konať v sobotu, vo dvore Mestskej knižnice Ruda Morica na Hviezdoslavovej ulici. Stupavský hodový program bude v nedeľu, pri kultúrnom dome.

 

Mesto Holíč vás srdečne pozýva na NIGHT PARTY,ktorá sa bude uskutoční 13.augusta 2016 o 19.hod.pri zámockých vodných valoch.Pripravená ohnivá show Vertigo,vodné lampióny,hudba,opekačka a nočné člnkovanie.

 

Mesto Senica vás pozýva 14.augusta 2016  na Senické kulturné leto 2016.v podaní Majky Závodskej.Uvidíme sa na malom amfiteátri pri Dome kultúry Senici o 19.00 hod., ale aj na vernisáž výstavy  Michal Bauer Obrazy 2006 – 2016,ktorá potrvá do 7.augusta 2016 v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici.

 

Mesto Skalica vás pozýva 15. júla 2016 na vernisáž výstavy člena Klubu skalických výtvarníkov pri príležitosti životného jubilea “Miroslav Korčák: keramika” ,ktorá sa koná v Galérii u františkánov.Výstava potrvá do 30.augusta 2016.

 

V Záhorskom múzeu naďalej  prebieha vernisáž výstavy Cyrilometodejský Velehrad. Výstava približuje návštevníkom dejinné míľniky spojené s pôsobením sv. Cyrila a Metoda na Veľkej Morave a na Velehrade. Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

 

V mestskom múzeum a galérii v Holíči sa koná výstava s názvom Premeny života v Habsburskej monarchii v období panovania Márie Terézie.Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

 

Naše tipy:

 

DOŽINKY V TUREJ LÚKE

Deň piva Skalický štucák

STUPAVSKÉ A MÁSTSKE HODY

X.Obecné slávnosti 2016

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.