Koncert vážnej hudby, náboženská púť či detské divadielko sú súčasťou blížiaceho sa víkendu v Bratislavskom regióne. Ten opäť ponúkne bohatý program  pre každého.

„Súčasťou víkendu budú aj podujatia predstavujúce tradície regiónu. V Pezinku predstavia tradíciu baníctva a v Senci sa môžu návštevníci tešiť na ľudové umelecké remeslá,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Koncertná atmosféra sa v rámci festivalu Viva Musica! tentokrát ponesie Veľkým evanjelickým kostolom už tento piatok o 20:00. Vystúpi hviezda klasickej a jazzovej hudby, charizmatický Francúz Richard Galliano. Najslávnejší akordeonista spolu so svojim sextetom predstaví okrem vlastnej tvorby aj diela Antonia Vivaldiho. Festival Viva Musica! podporila Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

K výnimočným letným zážitkom na vlnách Dunaja patrí cyklus večerných hudobných i divadelných plavieb Hudba na Dunaji. V nedeľu, 14. augusta o 15:00 sa na lodi Martin (Fajnorovo nábrežie 2 ) bude konať Šesť zázračných kľúčov-Divadlo Baretka. Táto plavba poteší rodiny s deťmi, ktoré sa počas interaktívnej rozprávky budú učiť spievať, tancovať a hrať na hudobné nástroje.

Pri príležitosti sviatku „Nanebovzatia Panny Márie“ sa bude v nedeľu, 14. augusta o 10:30 konať Červenokamenská púť, ktorá sa každoročne koná na hradnom nádvorí. Červenokamenská púť je dlhoročnou náboženskou tradíciou hradu Červený kameň, ktorej počiatky siahajú až do polovice 18. storočia.

Do bratislavského regiónu na tento víkend zavíta viac ako 200 motorkárov, ktorí sa už po druhýkrát stretnú na Ranči Banárka pri Malackách na Motozraze Besnenie Čertov s Križiakmi. Zábava v spoločnosti motorkárov a bohatým sprievodným programom sa bude konať od piatku,12. augusta, od 15:00 až do nedele 14. augusta, do 11:00.

Kamennú krásu nielen zo Slovenska, ale i z celého sveta budete môcť obdivovať počas víkendu v Pezinskom kultúrnom centre. Fascinujúce exponáty zberateľov minerálov, fosílií a drahých kameňov budú vystavené na obdiv od piatka 12. augusta od 8:00 až do nedele do 18. hodiny. Pezinský Permoník, ktorý nadväzuje na banícke tradície Pezinka, budú sprevádzať i rozličné súťaže pre deti a dospelých, rezanie achátov, filmové ukážky zo života baníkov, mestská opekačka, dobrá hudba či chutné pezinské vínko.

Jedinečné potešenie z práce slovenských i zahraničných ľudových remeselníkov prinesie 13. a 14. augusta remeselný festival Ľudové umelecké remeslá v Senci. Na tomto medzinárodnom stretnutí ľudových remeselníkov si môžete pozrieť ale i nakúpiť rôzne krásne a užitočné predmety. Predstavovať tradície predkov tu budú zruční majstri rezbári, kováči, košikári, drotári, hrnčiari, či čipkári.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Zdroj: region-bsk.sk