ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Po týždňoch kultúrnej horúčky sa druhý októbrový víkend  nesie v znamení kultúrneho kľudu. Je treba sa nadýchnuť lebo ešte nás tento rok čaká zopár výborných podujatí. Tak si skúste vybrať aj tento víkend.

 

Múzeum SNM v Meste Bratislava – Devínska Nová Ves, vás pozýva 6.októbra 2016 na prednášku Andyho Popoviča Pralesy Slovenska spojenou s premietaním filmov.

 

Mesto Senica vás pozýva na divadelné prestavenie Ach Júlia! Joj, Rómeo! , ktoré sa uskutoční 6. októbra 2016 v dome kultúry. Pridajte sa k nám, príďte si vychutnať komédiu z manželského života plnú zvratov, prevlekov, vtipných situácií, príjemných pesničiek, ale aj trpko-smutných spomienok na slávnu mladosť milencov.

 

Agroservis a Mesto Stupava vás srdečne pozývajú na Tekvicové dni, ktoré sa uskutočnia 7. – 8. októbra 2016. Počas víkendu si môžete s deťmi vytvoriť z tekvice strašidielko, môžete sa poradiť so záhradnou architektkou, prípadne nakúpiť jesenné dekorácie a ovocné stromy.

 

Obec Moravský Svätý Ján vás pozýva na Svätojánky jarmok, ktorý sa uskutoční 8.októbra 2016. V piatok 7.októbra začína slávnostná vernisáž výstavy Výstava Svätojánských rodákov, ktorá sa uskutoční v Dome kultúry o 18:00 hod. Výstava potrvá do 15. októbra a prístupná verejnosti bude denne od 9:00 do 17:00 hod.

 

Obec Lozorno vás pozýva 8. októbra 2016 Deň výškových dobrodružstiev v Abelande. Sobota v Gazdovskej dedinke v Lozorne je ideálny deň najme pre odvážne deti plné energie. Súčastne budú prebiehať tri aktivity: Lezecký strom, Bungee húpačka a Detská lanovka. Začneme o 10 hodine,navaríme dobré jedlo výborný burčiak a skončíme o 17:00 hodine.Okrem spomenutých aktivít budeme šúpať a moržovať kukuriru, strieľať historickým lukom a vodiť deti na poníkovi.

 

8. októbra 2016 sa vo Františkánskej záhrade v Meste Skalica koná Benefičný festival pre psí útulok Skalica 2016. 5. ročník najväčšej charitatívnej akcie na Záhorí! Ďalej vás pozýva na koncert skupiny Kollárovci, ktorý sa uskutoční 8.októbra 2016 v Dome kultúry Skalica.

 

Mesto Gbely, SMM Gbely, TTSK a ZO JDS Gbely pozývajú na Regionálnu prehliadku seniorských speváckych súborov, ktorá sa uskutoční v sobotu 8. októbra 2016 o 14:00 hodine v DK Gbely.

 

Záhorácká štreka aneb zavíraní výsostných záhoráckých cest. Ukončenie motorkárskej sezóny na Záhorí sa koná už túto sobotu 8. októbra 2016. Spoločný výjazd o 14:00 hodine – Moterest u Janíčkov, Kúty.

 

Mesto Senica vás pozýva 8. októbra 2016 na Medzinárodný festival zborového spevu, ktorý sa koná v Dome kultúry Senica.

 

Mesto Myjava vás pozýva 8. októbra 2016 na najnovší slovenský muzikál s pesničkami Mira Žbirku. Príďte si pozrieť najnovší slovenský muzikál, plný skvelých hereckých, speváckych a tanečných výkonov. Strhujúci dej, množstvo energie, známe piesne, to všetko vás čaká v muzikáli Atlantída.   

 

Mestské kultúrne stredisko Senica vás pozýva 8. októbra 2016 na Oldies Párty do Spoločenského domu Kunov.

 

Riverside club – Šaštín – Stráže vás pozýva 8. októbra 2016 na Oldies Párty, kde zaznejú najväčšie piesne 80 – 90 rokov a hity milénia!

 

Mesto Skalica vás pozýva na Medzinárodný festival sakrálnej zborovej tvorby Skalica, ktorý sa uskutoční 9. októbra 2016 o 15:00 hod. v Jezuitskom kostole v Skalici.V Dome kultúry Skalica sa uskutoční 9.októbra 2016 o 15:00 hod. Koncert k novému CD „Spojme svoje srdcia“.

 

Obec Unín vás pozýva 9. októbra 2016 na Fragile Koncert Unín, ktorý sa koná v Dome kultúry.

 

Záhorácke divadlo vás pozýva 9. októbra 2016  na  Vjerná nevjera – komédia dell´arte, ktorá sa uskutoční v Dome kultúry v Kútoch.

 

Mestské múzeum a galéria Holíč vás pozýva na výstavu Ľubomira Miču – Horizonty, ktorá sa uskutoční 23. septembra 2016 v priestoroch Mestského múzea a galérie v  Holíči. Výstava potrvá do 21. októbra 2016.

 

V Meste Skalica v galérii u Františkánov naďalej prebieha 20. členská výstava Klubu výtvarníkov, ktorá potrvá do 9. októbra 2016. Ďalej vás pozývame do Záhorského múzea  hod na výstavu Jana Hotařová – Maľba, Silvia Hílková – Sklo. Výstava je spoločnou prezentáciou dvoch generačne rozdielnych skalických autoriek s žánrovo i názorovo rozdielnym umeleckým modulom práce, ktoré sa však stretávajú v príbuznej ideovej schéme i zacielení tvorby. Ťažisko ich reflexií vychádza z princípu nezáväznosti a intuitívnej motivácie, kde umenie je hrou.Výstava potrvá do  14. októbra 2016.

 

Od 16. septembra bude o 14.00 hod v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici otvorená interaktívna výstava Archeológia veselo i vážne, ktorá bude priateľským stretnutím tých, čo sa zaujímajú o históriu.Výstava potrvá do 21. októbra 2016.

 

Naše tipy:

 

Svätojánsky jarmok

Benefičný festival pre psí útulok Skalica 2016

Medzinárodný festival sakrálnej zborovej tvorby Skalica

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.