ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Koniec októbra sa nesie pravidelne v dušičkovom duchu a v kultúrnej ponuke rezonujú Halloweenské party, alebo Lampiónové pochody. Ale je tu aj zopár zaujímavých výstav.

 

Komunitné centrum Khamoro srdečne pozýva seniorov na stretnutie Október – Mesiac úcty k starším, ktorý sa uskutoční 26. októbra 2016 v priestoroch centra socialných služieb Jesienka v Meste Myjava o 15:00 hodine.

Záhorské osvetové stredisko Senica a  Záhorská galéria Jána Mudrocha v senici vás pozývajú na výstavu Štefan Zajíček Kresby.Otvorenie výstavy v stredu 26. októbra 2016 o 17:00 hodine. Štefana Zajíčka určite netreba našej verejnosti osobitne predstavovať. Do povedomia nás Seničanov vošiel predovšetkým ako riaditeľ tunajšej Záhorskej galérie Jána Mudrocha, a až neskôr sme ho spoznali ako človeka výtvarne činného, ako bytostného kresliara. Autor sa prezentuje výberom zo svojho plodného kresliarskeho programu obohateným najnovšou tvorbou, v ktorej svoju pozornosť prirodzene obrátil aj na motívy zo Senice. Výstava potrvá do 11. novebra 2016.

SNM – Múzeum Slovenských národných rád v Myjave v spolupráci s Obecným úradom Košariská a CZ ECAV Košariská-Priepasné vás srdečne pozýva na jednodňové podujatie s názvom Do Vladivostoku tepluškou, z Vladivostoku loďou. Podujatie sa koná 27. októbra 2016 pri príležitosti Októbra – mesiaca slovenskej a českej kultúrnej vzájomnosti, 98. výročia ukončenia I. svetovej vojny a vzniku I. ČSR.

Mesto Myjava vás pozývá na Lampiónovú spomienku, ktorá bude 27. októbra 2016 o 17:30 hodine pri pamätníku M.R. Štefánika.

Jedinečné spojenie troch úžasných hlasov a šiestich výborných muzikantov… spojenie La Gioia s Dobrou Muzikou. Dobrá Muzika (bývalý orchester súboru LÚČNICA) sa na vystúpení predstaví so svojimi skvelými inštrumentálnymi kúskami a svojou hrou bude doprevádzať trio La Gioia. Koncert La Gioa + Dobrá muzika sa uskutoční 27. októbra 2016 v Dome kultúry Senica o 19:00 hod.

Mesto Holíč vás pozýva 28. októbra 2016 na Oldies discotéku do zámockej vinárne. Do tanca zahrá DJ. Oliva.

Obec Kunov vás pozýva na I.ročník Halloweenskej party, ktorá sa uskutoční v Spoločenskom Dome Kunov v piatok 28. októbra 2016 o 21:00 hod. Oslávme spolu originálne tento “sviatok”. Samozrejme v maskách všetkého druhu. Do tanca nám bude hrať skvelý DJ IGOR.

Je to opät tu!!! Obec Radošovce vás pozýva 28. októbra 2016 na Retro Disco. Tešíme sa na všetkých retro nadšenocov v Kultúrnom dome Radošovce.

Gazdovská dedinka v Abeland – Lozorno vás pozýva 29. októbra 2016 na Tekvice v Abelande.

Obec Krajné vás pozýva 29. októbra 2016 na Lampiónový pochod o 17:00 hodine. Stretnutie pred požiarnou stanicou. Prineste si lampión šťastia.

Mesto Skalica vás pozýva na koncert 20. výročie terchovskej muziky Sokolie. Koncert sa uskutoční 29.  októbra 2016  o 18:00 hod. v Dome kultúry Skalica.

Obec Kúty vás pozýva 29.  októbra 2016 na Kraken Halloween Party. Tradičný motorkársky halloween, ktorý už niekoľko rokov organizuje motoklub Kraken CCC999. Prídi sa dobre zabaviť s kapelou Alkehol rv. Stretnutie Motorest u Janíčkov, Kúty.

Hospoda u Čambalu v Skalici vás pozýva na koncert skupín T.N.T. a THE JUNKIES, ktorá sa uskutoční 29. októbra 2016.

Farnosť skalica pozýva deti na Výlet do neba v nedeľu 30. októbra 2016 od 15:00 hod. v útulni pri Františkánskom kostole v Skalici. Nezabudni sa preobliecť za svätého.

PACI PAC prináša “To najlepšie deťom tour 2016” už túto nedeľu 30. októbra 2016 v Dome kultúry v Meste Skalica

Mesto Skalica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Skalica 1950 – 1980 vo fotografii Fridricha Leopolda Slatinského, Jána Pardubského a Františka Tomíka, ktorá začína 21. októbra 2016 o 16:00 hod. vo výstavných priestorov Záhorského múzea v Skalici. Výstavu môžete navštíviť do 25. novembra 2016.

.Mesto Skalica vás i vašich priateľov srdečne pozývajú na vernisáž výstavy Lucie Regáskovej a jej hosťa Lucie Blanárikovej. Výstava skla a grafického dizajnu sa uskutoční v piatok 14. októbra 2016 o 17:00 hod. v Galérii u františkánov. Výstava potrvá do 16. novembra 2016.

 

Naše tipy:

Štefan Zajíček Kresby

Do Vladivostoku tepluškou, z Vladivostoku loďou

La Gioia + Dobrá muzika

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.